Comencen les obres per convertir Can Clos en un nou parc urbà, a Sants-Montjuïc : Servei de Premsa

Comencen les obres per convertir Can Clos en un nou parc urbà, a Sants-Montjuïc

15/04/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Can Clos evoluciona cap a parc urbà per a fusionar-se millor amb el barri de la Marina del Port i la muntanya de Montjuïc

El projecte de millora urbana de tot aquest àmbit suposa una inversió d’uns 6,3 M€ i les obres duraran entre 14 i 17 mesos

La urbanització de Can Clos suposa un augment en 9.018 m2 d’espai verd per convertir l’espai en un nou parc que convidi al passeig i a l’estada

Aquesta setmana comencen les obres per transformar la part alta de Can Clos, al barri de la Marina del Port, en un nou espai que dona pas al verd. L’actuació consistirà en la creació d’una nova zona verda que modificarà la topografia, amb un recorregut per a vianants que connectarà Can Clos amb la resta del barri de La Marina. Inclourà una zona de jocs infantils, jardineria, enllumenat i mobiliari urbà.

 

 

El projecte suposa la urbanització de 24.000 metres quadrats, dels quals més de 9.000 seran d’espai i zones verdes. Aquesta actuació permetrà definir un nou espai d’estada i passeig saludable i agradable per als veïns i veïnes.

L’àmbit de l’actuació comprèn els carrers del Foc, dels Ferrocarrils Catalans (entre Foc i Alts Forns), de les Diligències i el camí de Can Clos.

Un dels objectius que proposa aquesta actuació és donar continuïtat a la seqüència d’espais lliures que es disposen al llarg del carrer del Foc, fins a endinsar-se al parc de Montjuïc. D’aquesta manera, es recuperen les zones que estan més en contacte amb la muntanya, refent la topografia perduda a conseqüència de l’acció de bòbiles i pedreres.

 

 

El nou espai tindrà un passeig urbà que connectarà els carrers dels Ferrocarrils Catalans amb el carrer de les Diligències creant un recorregut accessible entre els edificis de nova creació per  millorar la connexió entre el barri de La Marina de Port i la part alta de Can Clos.

A la zona del parc urbà que connectarà la part alta i baixa de l’espai, hi haurà una sèrie de camins esglaonats i una petita zona de descans a l’ombra. Es tracta d’un nou espai verd accessible en què la vegetació predominant serà el substrat arbustiu, intentant que no hi hagi angles morts i reforçar la sensació de seguretat.

També s’hi instal·larà nou mobiliari urbà amb bancs i cadires amb respatller així com  un aparcament per a bicicletes i diverses fonts.

El projecte inclou la construcció d’una nova àrea de jocs infantils que tindrà uns 278 metres quadrats i inclou gronxadors, jocs giratoris, cordes auxiliars per a grimpar, tobogans i un rocòdrom.

Pel que fa al verd, al vessant de Montjuïc s’ha volgut donar continuïtat a la brolla amb pineda i per proporcionar ombra als camins s’alternarà el pi i l’ametller. A les terrasses intermèdies hi haurà un bosquet mixt lineal, amb espècies de port, ombra i floració de forma diversa. A les voreres, en el cas del carrer dels Ferrocarrils Catalans, s’ha apostat per la tipuana. Can Clos comptarà amb un sistema de drenatge urbà sostenible per reaprofitar l’aigua de la pluja.

La urbanització també suposa el desplegament de serveis urbans com són la xarxa de fibra òptica, aigua potable, electricitat, gas natural i telefonia, i la il·luminació de tota la zona amb sistemes eficients energèticament. Posteriorment, es construiran a l’àmbit quatre edificis d’habitatges.

El projecte de millora urbana de tot aquest àmbit de Can Clos ha estat impulsat per l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU), ha comptat amb una inversió d’uns 6,3 M€ i es preveu que les obres durin entre 14 i 17 mesos.

Aquesta actuació també s’emmarca dins l’impuls que el Govern municipal ha donat al Pla Natura 2030, un pla que promou l’increment i la conservació del verd i de la biodiversitat al servei de la ciutadania.

 





Paraules clau

Can Clos/ marina del port/ Sants-Montjuic/