Ada Colau presideix amb Sadiq Khan una trobada entre alcaldes i alcaldesses, el director executiu de l’Agència Internacional de l’Energia i líders sindicals europeus per combatre la pobresa energètica i l’impacte de la invasió a Ucraïna : Servei de Premsa

Ada Colau presideix amb Sadiq Khan una trobada entre alcaldes i alcaldesses, el director executiu de l’Agència Internacional de l’Energia i líders sindicals europeus per combatre la pobresa energètica i l’impacte de la invasió a Ucraïna

20/04/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

Els alcaldes i alcaldesses de C40 presenten un pla d’emergència per a les ciutats europees per protegir la ciutadania més vulnerable davant els preus de l’energia, augmentant la inversió en rehabilitació energètica, i garantir l’impuls de les energies renovables a les ciutats, amb el suport necessari dels estats

Aquesta tarda ha tingut lloc una trobada virtual entre diversos alcaldes i alcaldesses de la xarxa global de ciutats contra el canvi climàtic C40, líders sindicals europeus i l’Agència Internacional de l’Energia per abordar el creixement dels preus dels combustibles fòssils que amenacen l’economia domèstica i que empeny milions d’europeus a la pobresa energètica, així com l’impacte de la invasió a Ucraïna.

 

 

 

A la trobada, presidida per l’alcaldessa de Barcelona i vicepresidenta de C40, Ada Colau, i per l’alcalde de Londres i president de C40, Sadiq Khan, també han participat Fatih Birol, director general de l’International Energy Agency (IAE); Sharon Burrow, secretària general d’International Trade Union Confederation (ITUC); Giuseppe Sala, alcalde de Milà; Rafal Trzaskowski, alcalde de Varsòvia; Eckart Würzner, alcalde de Heidelberg; Susan Aitken, Lord Mayor de Glasgow; i secretaris generals de sindicats representatius.

El novembre de 2021, les ciutats de C40 els sindicats van donar la veu d’alarma sobre la pobresa energètica i van emetre una declaració conjunta sobre transició justa i pobresa energètica a la COP26 a Glasgow. Amb una Europa que s’enfronta a una enorme crisi energètica, la trobada d’avui ha servit perquè els alcaldes i alcaldesses presentin un pla d’acció d’emergència de 10 punts per evitar que ningú caigui en la pobresa energètica, i fer evident la necessitat de reduir dràsticament la dependència del gas potenciant les energies renovables, que podran generar llocs de treball de qualitat. Trobareu el pla d’acció en aquest enllaç.

En el decurs de la trobada, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat la necessitat de posar les persones en el centre de les polítiques climàtiques i energètiques, i ha desgranat algunes de les accions que fa la ciutat per lluitar contra la pobresa energètica, com són la creació dels Punts d’Assessorament Energètic, la creació de Barcelona Energia, o l’impuls dels refugis climàtics. Per a l’alcaldessa,
“és vital que les ciutats treballin juntes i col•laborin per oferir serveis d’emergència i aprendre recíprocament. Els alcaldes i alcaldesses han escoltat el veïnat, han reconegut les solucions proposades per l’Agència Internacional de l’Energia, i volem treballar conjuntament per aconseguir-les. Però les ciutats no podran amb tot, necessitarem el recolzament dels Estats i que actuïn amb contundència i decisió.” Colau també ha demanat que els fons Next Generation siguin destinats a rehabilitació energètica per als barris amb més índex de vulnerabilitat i que puguin ser gestionats per les ciutats.

Trobareu la nota de premsa sobre la trobada que ha publicat C40 en els següents enllaços:
Nota publicada per C40 en anglès (PDF)
Nota publicada per C40 en castellà (PDF)Compartiu aquest contingut

Paraules clau
c40/ ciutats/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina