5a edició del TRAM Barcelona Open, el Torneig Internacional de Tennis en cadira de rodes : Servei de Premsa

5a edició del TRAM Barcelona Open, el Torneig Internacional de Tennis en cadira de rodes

22/04/2022



Temps estimat de lectura: 5 minuts

Del 18 al 22 de maig, les instal·lacions del Reial Club de Polo de Barcelona acolliran els i les millors jugadores de tennis en cadira de rodes

Amb el lema “El nostre únic límit el marca la pista”, el TRAM Barcelona Open, Torneig Internacional de Tennis en Cadira de Rodes arriba a la seva 5ª edició. Un any més les instal•lacions del Reial Club de Polo de Barcelona acolliran del 18 fins al 22 de maig els/les millors jugadors/es de l’especialitat. A la cinquena edició d’aquest esdeveniment hi participaran 48 jugadors i jugadores de més 15 nacionalitats diferents.
Aquest divendres, 22 d’abril, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, ha presentat aquest esdeveniment al Reial Club de Tennis Barcelona. A l’acte també ha participat el director general de TRAM, Sr. Humberto López Vilalta; el regidor de l’Ajuntament de Barcelona i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera; la directora de la Fundación Step by Step, Sra. Natalia Bettonica; el director esportiu de la Real Federación Española de Tenis, Sr. Javier Soler; el president de la Federació Catalana de Tenis, Sr. Jordi Tamayo; el responsable de la secció de tennis del Real Club de Polo de Barcelona, Sr. Javier Moreno; l’ambaixador del torneig, Àlex Corretja, i el director del TRAM Barcelona Open, Sr. Jose Coronado.

Torneig de referència mundial
Al seu cinquè aniversari, el TRAM Barcelona Open es consolida com a torneig de referència del circuit internacional Uniqlo Wheelchair Tennis Tour i presenta una inscripció de luxe per aquesta edició. La confirmació del número 1, 2 i 3 del rànquing mundial tant en categoria masculina (Alfie Hewitt, Shingo Kunieda i Gustavo Fernández) com femenina (Diede de Groot, Yui Komiji i Aniek van Koot) posiciona aquest esdeveniment com a millor torneig de la categoria ITF2 de la Federació Internacional de Tennis i un any més es situa com a primer torneig de la gira de terra previ a Roland Garros. Amb aquestes dades el torneig es posiciona per donar el salt a la màxima categoria internacional (ITF1) a la propera edició.
En aquest sentit, David Escudé ha declarat que “aquesta serà la millor edició organitzada fins ara a Barcelona i aconseguirà una repercussió internacional altíssima gràcies als jugadors i jugadores de màxim nivell que hi participaran”.
El torneig recupera després de tres anys la categoria quad destinada a jugadors i jugadores que tenen afectada les extremitats superiors amb l’objectiu d’oferir les mateixes oportunitats a totes les categories de la Federació Internacional, a més, comptarà amb la presència de Niels Vink, número 1 al rànquing mundial en aquesta modalitat.
I, com sempre, sense perdre de vista l’objectiu de donar a conèixer el tennis en cadira de rodes es realitzaran exhibicions, clínics, xerrades i diferents activitats paral•leles al torneig. Les finals tindran lloc el matí del diumenge 22 de maig i s’espera que siguin tant o més emocionants que les de la darrera edició.

El tennis en cadira de rodes es presenta com un esport espectacular i dinàmic que compta amb més de 1.000 jugadors/es del rànquing internacional i amb 160 tornejos anuals repartits en 40 països de 4 continents. L’única diferència amb el tennis dempeus és que als partits en cadira de rodes està permès que la pilota boti dos cops, si s’escau. Així i tot, els jugadors i jugadores d’aquests nivells de competició només utilitzen un sol bot en el 80% dels punts i la velocitat del servei pot arribar als 150 km/h. Amb el TRAM Barcelona Open, la capital de Catalunya, considerada com un referent mundial per al món de l’esport, es converteix durant quatre dies en una gran cita anual per a l’esport adaptat.
El TRAM Barcelona Open estarà obert a la ciutadania, amb una reserva prèvia d’entrada a través del seu web (www.barcelona-open.com) promovent tots els valors que representa: inclusió social, igualtat d’oportunitats i desenvolupament personal.

L’esdeveniment és un reconeixement a la superació personal dels i les esportistes participants. Tots els jugadors/es que hi acudiran tenen una increïble història de superació personal i esportiva.

El director del torneig
La idea d’organitzar un torneig internacional de tennis en cadira de rodes neix d’en Jose Coronado ara fa 6 anys. El 2007 va patir un accident en moto que li va provocar una lesió medul•lar i el va convertir en un jugador de tennis en cadira de rodes. Gràcies a aquest fet va poder conèixer en Johan Cruyff i va entrar en contacte amb la seva fundació i fer un màster en gestió esportiva. En el seu treball final de màster va proposar organitzar el primer torneig de tennis internacional en cadira de rodes a Barcelona que el 2017 va poder fer realitat gràcies al recolzament de la Fundació Johan Cruyff, el name sponsor de TRAM i la col•laboració del Reial Club de Polo, entre d’altres.

TRAM
És l’empresa de transport públic que gestiona les dues xarxes de tramvies a la Regió Metropolitana de Barcelona i que busca fer-ho de la manera més eficient i oferint el millor servei als seus viatgers perquè la població pugui desplaçar-se de manera ràpida, còmoda i segura. Es tracta del transport públic més accessible i el més ben valorat des de la seva posada en servei, segons l’Enquesta de Mobilitat en dia Feiner que realitza l’ATM (EMEF) anualment. Un dels objectius és generar confiança als usuaris per superar i moure límits. El TRAM Barcelona Open és un dels projectes de Responsabilitat Social Empresarial més rellevants en els que el tramvia hi participa i s’emmarca dins del seu pla anual de responsabilitat social; concretament en el recolzament a una iniciativa que promou la igualtat, la inclusió i la superació personal.

Fundació Step by Step
La Fundació Step by Step és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la rehabilitació de persones afectades de patologia neurològica amb afectació del sistema nerviós central. Va néixer de l’experiència i necessitat personal del seu president, Federico Crespo, qui va patir una lesió medul•lar a causa d’un accident de cotxe. La missió de la Fundació Step by Step és oferir a les persones amb lesió medul•lar i altres patologies neurològiques una proposta de fisioteràpia basada en un tractament personalitzat de qualitat, que possibiliti el seguiment d’un procés de rehabilitació eficient que repercuteixi, en gran manera, en una millora de la seva qualitat de vida.

Més informació
www.tram.cat
www.barcelona-open.com
www.twitter.com/TRAM_Barcelona
www.facebook.com/TRAM-Barcelona

Contacte de premsa torneig TRAM
Anna Viñals: avinyals@tram.cat (629 575 150)





Paraules clau

esport/ Reial Club de Polo/ tennis en cadira de rodes/