L’Eixample finalitza les obres dels horts comunitaris de l’Espai Germanetes : Servei de Premsa

L’Eixample finalitza les obres dels horts comunitaris de l’Espai Germanetes

30/04/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona guanya un nou espai d’horts urbans d’ús i gestió comunitària en aquest àmbit de l’Esquerra de l’Eixample on el verd conviu amb equipaments i habitatges públics

Les obres han suposat una inversió de prop de 290.000€ i han permès dotar l’espai d’enllumenat i reg i dos grans recintes elevats amb horts

L’Eixample estrena els horts de l’Espai Germanetes. L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres d’adequació i millora dels horts urbans comunitaris situats al xamfrà dels carrers de Viladomat amb Consell de Cent, gestionats per l’entitat Jardins d’Emma.

 

 

 

Es tracta d’una actuació llargament reivindicada pel veïnat de la zona, que ha permès dotar aquest espai d’ús i gestió comunitària d’unes instal·lacions definitives, després d’anys de provisionalitat. Es tracta d’un àmbit amb una superfície de 557 m2 i la seva adequació ha suposat una inversió de prop de 290.000 €. Unes obres que se sumen al conjunt d’actuacions que han permès fer d’aquesta illa de l’Esquerra de l’Eixample un pol d’activitat, amb espai verd i equipaments i habitatge públics.

L’actuació d’adequació dels horts ha seguit els criteris marcats pel moviment veïnal que gestiona l’espai i ha suposat la construcció de dos grans recintes elevats, dividits per un passadís central i amb espai d’horts a totes dues bandes. També s’han instal·lat els corresponents sistemes de reg i d’enllumenat per a cadascun dels dos recintes. Prèviament i seguint el procediment establert per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) s’ha dut a terme tot un treball d’excavació i de renovació i substitució de terres.

Pel que fa al tancament del recinte, s’ha enderrocat tot el mur existent per instal•lar una nova tanca perimetral per aconseguir més permeabilitat. Hi haurà, com fins ara, un accés amb doble porta des del xamfrà amb C/ Viladomat i s’ha dotat l’espai amb una nova porta, que connectarà amb l’interior d’illa dels Jardins d’Emma. En l’àmbit hi ha un exemplar de presseguer (Prunus pèrsica, L. Batsch) el qual es manté ja que és compatible amb l’ús futur d’horts urbans.

 

Descarregar imatges (ZIP)





Paraules clau

Eixample/ Esquerra de l'Eixample/ germanetes/