L’Ajuntament aprova la compra d’una finca a Ciutat Vella amb 11 habitatges que es destinaran a lloguer social : Servei de Premsa

L’Ajuntament aprova la compra d’una finca a Ciutat Vella amb 11 habitatges que es destinaran a lloguer social

05/05/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’edifici, al carrer Arai 3, en ple Gòtic, permetrà ampliar l’oferta d’habitatge públic en una zona especialment densa i mancada d’oferta de lloguer social

La comissió de govern ha donat llum verda avui a la compra de l’edifici d’11 habitatges situat al carrer Arai (barri Gòtic) per 3,97 milions d’euros. La finca, propietat de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica i de la Universitat de Barcelona, serà destinada íntegrament a habitatge de lloguer social. Dels 11 pisos, set ja tenen arrendataris. La resta, 4 habitatges, passaran a formar part de la borsa de lloguer social del consistori.

El govern municipal també ha aprovat una partida d’1,78 milions d’euros d’inversió estimada per a dur a terme la rehabilitació de l’edifici, que també consta de tres locals i tres magazems. En total, es tracta d’un edifici amb una superfície construïda de 2.114 metres quadrats en el que està previst fer-ne la rehabilitació de façanes principal i posterior, patis interiors, impermeabilització de la coberta, i la neteja i puntura dels locals. A més està previst instal·lar-hi un ascensor. També es rehabilitaran íntegrament els habitatges, amb la possibilitat que es pugui ampliar fins a 18 el nombre d’habitatges disponibles.

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha recordat que fa vint anys que estaven desatesos per part de la propietat. Després de la mort d’aquesta, l’edifici va passar a mans de la Generalitat, que segons Rabassa “es va desentendre dels inquilins i de la seva situació”. “Ara garantim que aquestes persones puguin quedar-se a casa seva, i oferirem la resta d’habitatges a les persones que ho necessiten a través de la borsa de lloguer social”. “Seguim amb la voluntat clara d’apostar perquè Ciutat Vella sigui un espai per veïns i veïnes. D’aquesta manera recollim les demandes de les associacions veïnals i entitats, que fa anys que es mobilitzen per resoldre aquesta situació”, ha conclòs.

 

Més habitatge públic

La compra i posterior rehabilitació d’aquest edifici permetrà l’ampliació immediata del nombre d’habitatge públic del barri Gòtic, a Ciutat Vella, molt mancat d’oferta d’aquest tipus. En el cas concret de les set famílies que ja hi viuen, aquesta operació permetrà que es pugui garantir la seva permanència al barri. Aquestes famílies van subscriure el seu contracte d’arrendament a finals dels anys 80 i principi dels noranta.

Aquesta operació de compra per ampliar el parc públic de Ciutat Vella s’afegeix a d’altres fetes recentment pel consistori al districte, com l’acord amb un privat propietari d’un edifici al carrer Sant Climent, al barri del Raval, perquè l’ajuntament el rehabiliti a canvi de mantenir un contracte de lloguer social amb els inquilins.

Així mateix, a mitjans de l’any passat també es va acordar la cessió d’un edifici d’un privat a la Barceloneta, pendent de rehabilitar, per poder-hi habilitar 11 pisos per a habitatge social durant un període de 15 anys.





Paraules clau

Ciutat Vella/ habitatge/