L’Ajuntament de Barcelona aprova la nova convocatòria de subvencions per a l’enllumenat nadalenc, que cobriran el 75% del cost : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona aprova la nova convocatòria de subvencions per a l’enllumenat nadalenc, que cobriran el 75% del cost

12/05/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la nova convocatòria per a l’atorgament de subvencions per l’enllumenat de Nadal als eixos comercials de la ciutat de Barcelona 2022. Aquestes subvencions podran cobrir fins al 75% del cost per tercer any consecutiu, en comptes del 50% habitual, i compten amb un pressupost total de 800.000 euros.

Les subvencions van dirigides a les associacions de comerciants territorials que contracten la instal·lació, manteniment, muntatge i desmuntatge, així com el disseny de l’enllumenat nadalenc de les vies públiques de la ciutat de Barcelona l’any 2022. El termini de presentació de sol·licituds anirà del 17 de maig al 14 de juny, ambdós inclosos, i es farà de manera telemàtica. El termini d’execució anirà de l’1 de juliol de 2022 al 31 de gener de 2023.

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha destacat que “els dos últims anys ens hem centrat en la reactivació i la recuperació del comerç, i també en impulsar un nou model de Nadal a Barcelona, amb més carrers il·luminats, apostant per nous dissenys i amb la participació de tots els eixos comercials. Per això, el manteniment de la subvenció del 75% de l’enllumenat nadalenc aquest 2022 s’emmarca en la línia de continuar fent de Barcelona una ciutat referent del Nadal, perquè sobretot volem contribuir a que l’esperit de les festes arribi i es faci sentir a tots els barris de la ciutat”.

D’aquesta manera, es continua donant suport a les entitats representatives del comerç que demanaven que els ajuts fossin del 75% tenint en compte del 50% per poder fer front a les fortes dificultats econòmiques que ha patit i continua patint aquest sector arran de la pandèmia de la Covid-19.

El consistori té la convicció que la il·luminació nadalenca ha de ser una eina clau per contribuir a la recuperació del teixit comercial de la ciutat durant les festes nadalenques, i singularment, del comerç del centre de la ciutat. Aquesta voluntat és compartida amb les entitats, que reiteradament han posat de manifest que la il·luminació nadalenca és una de les mesures més efectives per fomentar les compres als comerços locals de cara a les festes nadalenques.

Gràcies a les novetats en matèria d’il·luminació nadalenca i les activitats que es preparen per a la celebració del Nadal a la ciutat de Barcelona enguany, es continua avançant en la voluntat de fer de Barcelona un referent europeu també durant l’època hivernal.





Paraules clau

convocatòria/ enllumenat/ nadalenc/ subvencions/