La Festa de la Ciència oferirà prop de 200 activitats de divulgació científica i tecnològica : Servei de Premsa

La Festa de la Ciència oferirà prop de 200 activitats de divulgació científica i tecnològica

16/05/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

La cita serà el cap de setmana del 28 i 29 de maig a la Rambla del Raval, i amb la implicació de més de 150 centres i grups de recerca, universitats i empreses de divulgació científica de la ciutat així com de l’àrea metropolitana

En el marc del Pla Barcelona Ciència 2020-2023, aquesta festa té com a objectiu afavorir el diàleg entre la ciència i la societat des d’una perspectiva lúdica, i amb activitats obertes a tota la ciutadania

La 15a edició de la Festa de la Ciència oferirà prop de 200 activitats de divulgació científica i tecnològica que es desenvoluparan al barri del Raval, al districte de Ciutat Vella. La cita serà el cap de setmana del 28 i 29 de maig, i el centre neuràlgic de la festa serà la Rambla del Raval, i la plaça Manuel Vázquez Montalban, a on es concentraran la majoria de les activitats. Això no obstant, en altres punts del barri com ara les Reials Acadèmies o l’Institut d’Estudis Catalans, també s’han programat algunes activitats. La festa d’aquest any ha implicat més de 150 centres i grups de recerca, universitats i empreses de divulgació científica de la ciutat així com de l’àrea metropolitana. Una vintena de les entitats implicades són del Raval.

La Festa de la Ciència estrena aquest any un nou format itinerant, per descentralitzar-la i fer-la arribar a tot el territori. A partir d’ara cada edició se celebrarà en un barri diferent de la ciutat. Començant aquest any pel barri del Raval.

Per altra banda, la festa coincideix amb diferents efemèrides de l’àmbit científic que seran presents durant la celebració:

Així doncs, i tenint en compte les temàtiques relacionades amb les efemèrides, la Festa de la Ciència estrenarà en aquesta edició un nou espai dedicat als oceans.

 

 

La Festa de la Ciència és una activitat que s’emmarca en el Pla Barcelona Ciència 2020-2023 i que té com a objectiu afavorir el diàleg entre la ciència i la societat, en aquest cas des d’una perspectiva lúdica, i a través d’activitats obertes a tota la ciutadania. És una festa que se celebra al carrer però que també obre les portes d’equipaments i espais del territori. Així doncs, durant l’edició d’aquest any es podran visitar espais com la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, o la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. També l’interior de la Casa de Convalescència de Sant Pau, seu històrica i actual de l’Institut d’Estudis Catalans.

 

Documents relacionats:

Dossier de premsa (PDF)

Imatges (ZIP)

 

Més informació: https://www.barcelona.cat/festa-de-la-ciencia/

Paraules clau

ciència/