Barcelona acollirà ‘The World’s 50 Best Bars’ a l’octubre : Servei de Premsa

Barcelona acollirà ‘The World’s 50 Best Bars’ a l’octubre

25/05/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

El certamen de cocteleria més important del món surt de Londres per primera vegada des que es van crear l’any 2002

La cita reunirà més de 1.000 convidats de referència internacional, amés dels millors bartenders i cocteleries del món

La celebració de l’esdeveniment coincidirà amb la Barcelona Cocktail Experience i la competició Spirit Essence que convertirà la ciutat en la capital mundial de la coctelería

Barcelona es convertirà el proper mes d’octubre en la capital de la cocteleria a nivell mundial acollint els premis The World’s 50 Best Bars. El certamen, el més important a nell internacional, viatjarà per primera vegada de Londres a Barcelona des que va iniciar el seu projecte l’any 2002. D’aquesta manera, per la capital catalana passaran més de 1.000 convidats de referència internacional, a més dels millors bartenders i cocteleries del món.

L´anunci oficial s´ha realitzat aquest matí en un acte que ha comptat amb la presència de Jaume Collboni, el primer tinent d´Alcaldia de l´Ajuntament de Barcelona; Francesc Escolà, director general de Comercial Escolà SL; Tim BrookeWebb Managing Director de The World’s 50 Best Bars i Xavier Marcé, regidor de turisme i Indústries Creatives. La presentació ha tingut lloc al Magatzem Escolà, showroom de Comercial Escolà, la companyia que portarà l’esdeveniment a Barcelona.

 

 

“Fa 50 anys que som al mercat de vins i destil·lats. Ambicionem desenvolupar el sector d’Hospitality com a eina per crear valor a la societat. Portar els premis The World’s 50 Best Bars a Barcelona és una magnífica oportunitat per donar visibilitat al món del bartending i, sobretot, per reconèixer la posició de Barcelona com una de les principals capitals mundials de l’oci gastronòmic”, ha explicat Francesc Escolà.

Per part seva, Jaume Collboni ha subratllat que aquest esdeveniment “ajuda a reforçar Barcelona com una de les grans capitals mundials per gaudir de l’oci gastronòmic, a més de posar en valor els excel·lents bars, hotels i restaurants amb què comptem i que són una de les millors mostres de la vitalitat i l’atractiu que caracteritza la nostra ciutat”. A més, Collboni ha enumerat les oportunitats que The World’s Best Bars aportarà a la ciutat: “que un esdeveniment tan prestigiós hagi escollit Barcelona és una oportunitat per donar més visibilitat a dos sectors fonamentals com són la restauració i el lleure, que tant han patit durant la pandèmia i que continuen comptant amb tot el suport de l’Ajuntament”.

Pel que fa a l’elecció de Barcelona, Tim Brooke-Webb ha explicat que “l’objectiu és donar suport al creixement i la notorietat de la marca Barcelona com a destinació de referència al món de la cocteleria i de l’oci gastronòmic. A l’edició de l’any passat es van donar cita més de 30 mitjans de 19 països diferents, per la qual cosa parlem d’un esdeveniment amb repercussió internacional”.

 

Barcelona Cocktail Experience i Spirit Essence

En paral·lel a la celebració del “The World’s 50 Best Bars”, Barcelona albergarà dos esdeveniments més: la Barcelona Cocktail Experience i la competició Spirit Essence. La coincidència dels tres esdeveniments en una setmana serà una gran atracció pels amants de la cocteleria de tot el món, un sector que cada cop compta amb més adeptes.

La Barcelona Cocktail Experience se celebrarà de l’1 al 9 d’octubre i englobarà ccions dirigides a tots els ciutadans, com ara maridatges, guest bartendings, masterclasses i ponències, que tindran lloc en hotels, restaurants i cocteleries de laciutat. L’esdeveniment, que preveu congregar més de 75.000 persones, comptarà amb una APP pròpia on es podrà consultar el programa complet, així com l’agenda, el calendari i les localitzacions.

Per la seva banda, el concurs Spirit Essence –la final del qual tindrà lloc el 5 d’octubre– és l’únic campionat de cocteleria per equips. El seu objectiu no només és descobrir nous talents de la cocteleria, sinó fer-ho en un marc de formació per convertir la feina en un ofici. A la present edició participaran un total de 280 professionals inscrits i es lliuraran 70.000€ en beques de formació per als participants i més de 36.000€ en premis.

 

Barcelona: un referent de la cocteleria

La cocteleria ha experimentat un creixement exponencial en els darrers anys a nivell internacional i, de manera particular, a Barcelona. La ciutat ha esdevingut un dels grans referents del sector, despertant la curiositat de molts ciutadans atrets per la creativitat i l’art que amaga la cocteleria.

En aquest sentit, a més de reunir un gran nombre de bars, Barcelona compta amb una àmplia comunitat de restauradors i bartenders. Una aposta que es reflecteix a l’edició de l’any passat de “The World’s 50 Best Bars”, on 3 dels 50 millors bars del món es van situar a Barcelona: Paradiso (3), Two Schmucks (11) i Sips al (37).

Paraules clau

cocteleria/