Barcelona presenta la Mesura de Govern ‘Esport i Gènere’ i vol ser un referent en igualtat de gènere : Servei de Premsa

Barcelona presenta la Mesura de Govern ‘Esport i Gènere’ i vol ser un referent en igualtat de gènere

09/06/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Mesura inclou 6 grans eixos i 52 actuacions específiques que l’Institut Barcelona Esports executarà durant els pròxims tres anys

Els objectius principals són introduir la perspectiva de gènere, fomentar la participació i la visibilització femenina en la pràctica i la gestió esportiva i garantir esdeveniments plenament igualitaris

L’Ajuntament de Barcelona promou la igualtat real i efectiva en l’àmbit esportiu de la ciutat, eradicant les desigualtats de gènere gràcies a la nova Mesura de Govern Esport i Gènere. Impulsada des de l’Institut Barcelona Esports (IBE) i amb el suport de  l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI la mesura fa una diagnosi de la realitat de l’esport amb perspectiva de gènere i recull un seguit d’objectius, eixos d’actuació i accions concretes orientades a reduir considerablement, durant els pròxims tres anys, les diferències de gènere en aquest camp. Es tracta d’una iniciativa pionera amb la vocació de situar Barcelona com un referent, marcant el camí cap a l’equitat de gènere a l’esport.

La mesura s’ha presentat aquest dijous, 9 de juny, al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, amb l’assistència de la tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez i el regidor d’Esports, David Escudé.

Escudé afirma que “aquesta Mesura de Govern és el resultat d’anys de feina compromesa, d’una ferma convicció, d’un ampli consens i d’un esforç compartit a l’hora d’assolir un esport més igualitari, just i lliure de violències, que destaqui Barcelona com un exemple a seguir per altres viles i ciutats”.

Per la seva part, Laura Pérez ha destacat que “també en l’àmbit esportiu encara es manté una desigualitat profunda entre homes i dones per arribar a llocs directius i per la mateixa pràctica esportiva”. “Volem anar a l’arrel d’aquesta inequitat i superar-la perquè les dones també volem gaudir del dret a l’esport”, ha afegit.

 

Una aposta per la igualtat a tots els nivells

La nova Mesura de Govern inclou 6 grans línies de treball amb perspectiva de gènere: canvi institucional, promoció de la pràctica esportiva, sostre de vidre, esdeveniments esportius, equipaments esportius i esport a l’espai públic.

Dins d’aquests grans eixos, s’hi inclouen un total de 52 accions específiques que es volen executar progressivament fins al maig de l’any 2025. Aquestes persegueixen introduir la perspectiva de gènere en el funcionament ordinari de la institució; fomentar la participació i visibilització de les dones en la pràctica esportiva; impulsar-ne l’accés i permanència real i igualitària en la gestió i direcció de les institucions i entitats; consolidar la incorporació de la perspectiva de gènere als esdeveniments esportius; sistematitzar la perspectiva de gènere en les instal·lacions esportives de la ciutat, i fomentar l’esport a l’espai públic amb garanties d’igualtat i  seguretat.

 

Descarregar mesura de govern (PDF)Compartiu aquest contingut

Paraules clau
esport/ gènere/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina