S’amplien les places del programa ‘A l’estiu, Barcelona t’acull’ per a joves ucraïnesos : Servei de Premsa

S’amplien les places del programa ‘A l’estiu, Barcelona t’acull’ per a joves ucraïnesos

14/06/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Amb aquest programa, que es desenvolupa els mesos d’estiu, s’acompanya els i les joves recentment arribats a la ciutat perquè descobreixin els seus barris, els espais i eqipaments que els ofereix la ciutat, mentre aprenen la llengua

La iniciativa “A l’estiu, Barcelona t’acull” doblarà enguany les places disponibles, de 140 a 240, per poder obrir el servei a més joves ucraïnesos recentment arribats a la ciutat. Aquest programa, que s’inicia a principis de juliol i finalitza a finals d’agost, s’adreça cada any a adolescents i joves d’entre 12 i 19 anys que han arribat a la ciutat per reagrupament familiar en el darrer trimestre del curs escolar.

Enguany es farà una campanya específica per atraure joves de la franja d’edat entre els 14 i els 19 anys que han arribat d’Ucraïna a Barcelona els últims mesos, amb l’objectiu que participin en activitats lúdiques diferents que els permetin conèixer els seus barris i tota la ciutat, els espais per relacionar-se amb altres joves, els transports públics i la manera de moure’s, així com els serveis al seu abast: mercats, casals de joves, entitats culturals i socials, etc…

El programa, que va començar al 2008, s’organitza des del Programa Noves Famílies: Acompanyament al Reagrupament Familiar, de l’Ajuntament de Barcelona, i forma part de les accions per donar resposta a les necessitats i singularitats de les persones nouvingudes que volen recuperar la seva vida familiar aturada pel procés migratori.

L’activitat compta amb la col·laboració del Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona. Hi participen set biblioteques de Barcelona: Sant Pau – Sant Creu, a Ciutat Vella; Sagrada Família, a l’Eixample; Vapor Vell, a Sants-Montjuïc; Mercè Rodoreda, a Horta Guinardó; Vilapicina, a Nou Barris, Ignasi Iglesias-Can Fabra, a Sant Andreu; i el Clot- Josep Benet, a Sant Martí.

L’equip de professionals del «Barcelona t’acull» es compon de monitors i monitores que, coordinats amb l’equip del Programa Noves Famílies, compten amb el suport de referents territorials, servei psicopedagògic i altres agents educatius, que entren en joc a través del ventall d’activitats que es duen a terme i dels equipaments que es visiten.

Durant el matí, els joves reben classes de llengua catalana com a llengua de contacte amb l’entorn, i es treballa l’autoconfiança. També visiten equipaments o entitats que es troben als seus barris perquè hi puguin establir un vincle quan comencin el curs a la ciutat.





Paraules clau

Acolliment/ joves ucraïnesos/