Barcelona completa el desplegament dels sonòmetres a les Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn : Servei de Premsa

Barcelona completa el desplegament dels sonòmetres a les Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn

16/06/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

La instal•lació de sonòmetres a Ciutat Vella, Sant Martí, Gràcia i Sants-Montjuïc s’afegeix a la que ja es va fer al carrer d’Enric Granados, al districte de l’Eixample, amb l’objectiu de cobrir tots els punts delimitats

Aquestes actuacions tenen l’objectiu d’analitzar les Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn i aplicar plans de reducció de contaminació acústica adaptades a cada cas

El soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la població, just per darrere de la contaminació de l’aire

Aquests dies es completa el desplegament de sonòmetres en diferents carrers dels districtes de Ciutat Vella, Sant Martí i Sants-Montjuïc i Gràcia per tal de mesurar els nivells de soroll nocturns en aquests espais de la ciutat. Fa uns dies ja es va iniciar la instal·lació al carrer d’Enric Granados, al districte de l’Eixample.

 

 

Aquestes instal·lacions tenen l’objectiu de comprovar si aquests carrers o places poden ser considerades Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn. Es tracta d’un nou instrument a disposició dels districtes per tal de trobar plans de reducció de contaminació acústica adaptades a cada cas concret. D’aquesta manera, es vol analitzar si aquestes zones superen en 3 decibels els límits permesos de soroll i impulsar mesures de reducció de la contaminació acústica adaptades a cada espai.

A partir de les informacions disponibles dels districtes i dels veïns i veïnes les primeres zones on es fan els estudis amb els sonòmetres son:

Aquesta nova eina forma part del Pla de Mesures contra la Contaminació Acústica 2022-2030, que recull un seguit d’actuacions que s’impulsaran en els propers anys per tal de reduir l’impacte de la contaminació acústica a la ciutat.

El soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la població, just per darrere de la contaminació de l’aire. En aquest sentit, el trànsit és la font de soroll que impacta la pràctica totalitat de la superfície de la ciutat i la font més rellevant.

A la nit, continua essent la font de soroll amb més impacte però en algunes zones de la ciutat apareix un altra font de soroll vinculada a l’ús intensiu de l’espai públic. Segons la percepció ciutadana aquesta és una de les fonts que més molèsties generen.

 

Imatges instal·lació del sonòmetre al carrer Joaquim Costa (ZIP)

Declaracions d’Eloi Badia (MP3) – Català

Declaracions d’Eloi Badia (MP3) – CastellàCompartiu aquest contingut

Paraules clau
Horari Nocturn/ sonòmetres/ Zones Acústicament Tensionades/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina