[INCLOU DECLARACIONS] L’Ajuntament prohibirà a botigues d’alimentació del “Triangle lúdic del Parc i la Llacuna del Poblenou” que obrin les nits de dimecres a diumenge : Servei de Premsa

[INCLOU DECLARACIONS] L’Ajuntament prohibirà a botigues d’alimentació del “Triangle lúdic del Parc i la Llacuna del Poblenou” que obrin les nits de dimecres a diumenge

15/07/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Els establiments afectats quedaran tancats de les 22.00 a les 07.00 hores, i aquesta prohibició també s’aplicarà els festius i les vigílies que caiguin en dilluns i dimarts

Es tracta d’una mesura per evitar el botellot i les molèsties que genera en aquesta zona d’oci nocturn

Declaracions de David Escudé: Català (mp3) | Castellà (mp3)

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit prohibir a les botigues d’alimentació situades a l’anomenat “Triangle lúdic del Parc i la Llacuna del Poblenou” que obrin les nits des del dimecres al diumenge. També les vigílies i els festius que caiguin en dilluns o dimarts estaran afectats per aquesta mesura. L’horari de tancament dels establiments s’establirà des de les 22.00 hores fins les 7.00 hores del matí següent.

Es tracta d’un decret que s’ha aprovat inicialment i que entrarà en vigor aquest mes d’agost, un cop passi el tràmit d’exposició pública i d’aprovació definitiva.  La iniciativa, impulsada pel Districte de Sant Martí, es porta a terme per evitar el botellot. Per tant, per raons d’ordre públic, convivència amb els veïns i les veïnes de les zones properes a aquest entorn d’oci nocturn. També per motius mediambientals i per combatre l’excés de soroll a les nits.

L’anomenat “Triangle lúdic del Parc i la Llacuna del Poblenou” i per tant, la zona afectada per aquesta prohibició, abasta l’avinguda Meridiana (costat Besòs) i els carrers Tànger, la Llacuna, Pallars, Badajoz, Pujades i Marina. En el cas d’aquets carrers, la limitació horària s’aplicarà en establiments situats a totes dues bandes dels carrers, és a dir, tant a les botigues amb números senars com a les que tinguin números parells. Per altra banda, aquesta prohibició afecta tots les establiments comercials que tenen una oferta orientada essencialment a productes de compra quotidiana d’alimentació, de venda personalitzada o en règim d’autoservei, tant els que ja estan en funcionament com els que s’obrin en un futur.

El Districte de Sant Martí està desplegant tot un seguit d’actuacions que responen a un pla d’atenció prioritària sobre aquesta zona d’oci nocturn, per pal·liar els efectes que aquesta l’activitat té en l’entorn, i que són motiu de queixes i denúncies per part del veïnat de la zona.

Des del mes de gener la unitat nocturna de la Guàrdia Urbana realitza un seguiment molt específic d’aquesta zona, amb un desplegament conjunt amb Mossos d’Esquadra que es realitza en dues franges horàries. En la primera de 22h a 3h, es desenvolupa amb agents uniformats i de paisà controlant les acumulacions de gent i posant denúncies; la segona, de les 3h a les 6h, amb intervencions d’un nivell més elevat i d’acompanyament als serveis de neteja.

Per altra banda, l’Ajuntament està treballant conjuntament amb associacions de veïns, amb les entitats de locals d’oci nocturn, amb associacions de joventut, amb el Síndic, la resta de cossos policials, entre d’altres, sobre l’ús intensiu de l’espai públic en horari nocturn, per tal de trobar solucions integrals. Això es fa en el marc de la taula per una nit cívica i segura.

 

Declaracions de David Escudé: Català (mp3) | Castellà (mp3)

 





Paraules clau

Triangle lúdic del Parc i la Llacuna del Poblenou/