L’Ajuntament completa l’expropiació del pàrquing que permetrà ampliar l’escola 9 Graons i s’inicia la retirada de la coberta de fibrociment : Servei de Premsa

L’Ajuntament completa l’expropiació del pàrquing que permetrà ampliar l’escola 9 Graons i s’inicia la retirada de la coberta de fibrociment

21/07/2022



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona completa els tràmits d’expropiació després d’un llarg procés i assumeix la titularitat del pàrquing del Passeig de Sant Joan 122, situat en l’illa delimitada pels carrers Sant Joan–Rosselló–Roger de Flor–Provença

Coincidint amb el canvi del pany de l’aparcament, el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) inicia el dia 22 les obres de retirada de la coberta de la nau que hi ha enmig del pati de l’escola, complint amb el darrer compromís assumit amb la comunitat educativa de fer les obres durant aquest estiu

Inclou declaracions del regidor de l’Eixample i d’Educació, Pau Gonzàlez i imatges de l’aparcament que s’enderroca per dins i des del pati de l’escola

L’Ajuntament de Barcelona ha completat els tràmits d’expropiació del pàrquing que permetrà ampliar amb un nou gimnàs l’escola 9 Graons, situada a la Dreta de l’Eixample. Aquesta escola, situada en la illa delimitada pels carrers Sant Joan–Rosselló–Roger de Flor–Provença va néixer el curs 2017-18, és modular i va creixent cada any un nou nivell.

Amb aquesta actuació es dona compliment al darrer compromís assumit amb la comunitat educativa d’aquest centre públic d’educació infantil i primària, després de diversos endarreriments i queixes per part de les famílies. Precisament membres de l’AFA han pogut fer aquesta setmana una visita a l’aparcament i compartir sobre el terreny el calendari de treball.

Coincidit amb el canvi del pany de l’aparcament, situat al passeig de Sant Joan 122, el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) iniciarà el proper dia 22 les obres de retirada de la coberta de fibrociment de la nau que hi ha enmig del pati de l’escola, un cop aprovat el Pla de Treball per la Generalitat, i fet que permet retirar la coberta d’amiant i fer part de les obres durant aquest estiu.

Segons la informació que el CEB ja ha traslladat a les famílies, la previsió de les actuacions inclou la retirada de l’amiant i el desmuntatge de l’edifici de la nau de l’aparcament.

En primer lloc, les tasques de desamiantat les durà a terme una empresa especialitzada i inclouen el desmuntatge de la coberta, les encavallades i el fals sostre de l’edifici de l’aparcament, seguint les indicacions del Departament de Treball. Les feines s’iniciaran el 22 de juliol amb una previsió inicial d’execució dels treballs de 9 dies laborables.

Els treballs de desmuntatge de l’amiant seran supervisats per l’equip ACM 2020, d’en Lluis Mallart que realitzaran analítiques d’aire abans i després de l’actuació i de terres. Es donen així garanties a que la supervisió dels treballs de retirada la realitzarà l’equip tècnic de confiança de la comunitat educativa i del CEB, que ha estat qui s’ha encarregat des del principi de fer el seguiment i l’assessorament d’aquesta coberta.

La segona actuació serà el desmuntatge de l’edifici de la nau de l’aparcament. En aquest cas el desmuntatge per part de l’empresa contractada començaria a continuació de l’anterior per acabar les feines el mes d’agost, consistents en rebaixar els murs d’aquella edificació a cota de terreny del pati.

 

 

Amb l’enderroc l’escola guanyarà, a partir del proper curs, una nova pista provisional al pati i també un nou accés al centre, al que també s’hi podrà accedir per l’entrada del pàrquing del passeig de Sant Joan.

L’Ajuntament de Barcelona va iniciar fa anys els tràmits per adquirir aquest solar per ubicar-hi el nou equipament docent. Per a fer-ho, va aprovar un Pla Especial Urbanístic i de Millora Urbana (PEUMU) per a la Regulació de diversos sòls d’equipament en l’àmbit del Districte de l’Eixample, on es definien les característiques de l’edifici. L’escola amb façana als carrers del Rosselló i Roger de Flor serà d’un màxim de planta baixa més sis plantes pis, i la resta de l’edificació que queda en l’interior d’illa serà de planta baixa. L’accés a l’interior d’illa serà a través del carrer de Roger de Flor. En total, l’edificabilitat resultant serà d’un màxim de 5.200 m2. Pel que fa a l’adquisició del pàrquing, el jurat d’expropiació va fixar el preu just en 714.541,48 €, però el procés fins assumir la possessió ha estat llarg.

El Consorci d’Educació de Barcelona, l’escola 9 Graons, amb la implicació de la direcció i les famílies del centre, i el Districte de l’Eixample, segueixen treballant conjuntament en la definició i els avenços del projecte definitiu de l’escola.

 

Descarregar imatges (ZIP)





Paraules clau

Eixample/ equipaments/