El Consell de Ciutat centra les recomanacions al Plenari en el seguiment del PAM, l’emergència alimentària i la Barcelona de post pandèmia : Servei de Premsa

El Consell de Ciutat centra les recomanacions al Plenari en el seguiment del PAM, l’emergència alimentària i la Barcelona de post pandèmia

22/07/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Consell de Ciutat presenta la seva memòria anual d’activitats en el Ple municipal

Els 41 regidors i regidores que participen en el Consell Municipal han pogut escoltar les principals fites del màxim òrgan de representació ciutadana durant el 2021

Representants del Consell de Ciutat han presentat al Plenari del Consell Municipal l’informe d’activitat de 2021 per a la seva valoració i consideració, tal com així ho indica el Reglament de participació ciutadana. En la seva intervenció, han centrat les seves recomanacions en àmbits com el seguiment del PAM, l’emergència alimentària i la Barcelona de post pandèmia, entre altres.

En aquesta ocasió, la cita anual ha tingut lloc en el darrer plenari abans de les vacances d’estiu, que s’ha celebrat aquest divendres. Montserrat Morera, del CAB i vicepresidenta del Consell, i Àngels Guiteras, membre del Consell de Ciutat com a persona de renom ciutadà, han estat les encarregades d’exposar els punts més rellevants de l’informe davant dels 41 regidors i regidores que participen en aquest espai.

Tant Morera com Guiteras han participat en el grup de treball de la memòria de 2021 que ha revisat les actuacions que s’han desenvolupat durant tot l’any, les han avaluat i han recollit els reptes per l’any següent.

 

Principals fites del Consell de Ciutat el 2021

Durant la presentació del document, s’ha destacat l’activitat dels nou grups de treball específics i, en especial, els tres dictàmens que han elaborat i que recullen els acords i recomanacions al govern municipal sobre els temes tractats. Aquests dictàmens són, concretament: les reflexions i recomanacions de la Comissió de seguiment del PAM i dels pressupostos participatius; el del Grup de Treball de Desigualtats i Vulnerabilitats: Emergència Alimentària, i les indicacions i propostes que el Consell de Ciutat fa cada any als  pressupostos i ordenances municipals. També s’han presentat les recomanacions de Grup de Treball sobre la Barcelona de postpandèmia que van ser aprovades l’abril del 2022, però que van ser treballades durant el 2021.

 

Un exemple de participació ciutadana

Aquesta presència al Consell Plenari de persones que no tenen la condició de regidors i regidores per explicar què han fet per millorar la ciutat permet visibilitzar que la política no és una acció que pertoca només als grups polítics, sinó que la ciutadania té la capacitat i els canals per poder fer propostes dirigides a millorar la vida a la ciutat.

 





Paraules clau

alimentació/