El Plenari del Consell Municipal atorga les Medalles d’Honor de Barcelona 2022 : Servei de Premsa

El Plenari del Consell Municipal atorga les Medalles d’Honor de Barcelona 2022

22/07/2022



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Les cinc Medalles d’Honor de l’àmbit de ciutat s’atorguen a Lita Claver, La Maña, a Empar Pineda, a Pedro Clarós, a Jordi Raich i a Sos Racisme

La Medalla d’Honor de Barcelona distingeix aquelles persones o entitats que amb la pràctica de la seva labor professional o social han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i de les virtuts i els valors cívics

El Plenari del Consell Municipal ha atorgat per unanimitat les vint-i-cinc Medalles d’Honor de Barcelona 2022. La Medalla d’Honor de Barcelona és un guardó que l’Ajuntament de Barcelona va instituir l’any 1997 amb motiu de la celebració del centenari de l’agregació dels pobles del pla, per distingir aquelles persones o entitats que amb la pràctica de la seva labor professional o social hagin contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i de les virtuts i els valors cívics. Cada any s’atorguen 25 medalles, de les quals 5 són de l’àmbit de ciutat i 20 estan proposades pels districtes.

Les persones o entitats que han rebut les cinc Medalles d’Honor de l’àmbit de ciutat són:

Sra. Emilia Giménez Giménez, Lita Claver, La Maña, per la seva trajectòria artística i empresarial en el món del teatre i del music hall, vinculada a Barcelona.

 

Sra. Empar Pineda Erdozia, en reconeixement de la seva lluita des del feminisme en favor dels drets sexuals i reproductius de les dones i com a activista dels drets LGTBI.

 

Sr. Pedro Clarós Blanch, per la seva trajectòria professional en el camp de l’Otorinolaringologia, aplicada també a la seva tasca social a països del Tercer Món.

 

Sr. Jordi Raich, per la seva tasca com a expert en ajut humanitari, investigador i divulgador.

 

SOS Racisme, per la seva tasca de més de 25 anys en defensa dels Drets Humans, des de l’acció antiracista. Aquesta és una de les propostes que va elevar el Consell de Ciutat.

 

Les medalles a proposta dels Consells de districte són les següents:

 

Ciutat Vella:

 

Escola Baixeras, en el seu centenari, en reconeixement a la seva comunitat educativa, que han omplert de vida i educació el cor de Ciutat Vella.

 

Sra. Mercè Amor Sagués, en reconeixement de la seva trajectòria personal i política, amb la justícia social com a horitzó, i de la seva vinculació i compromís amb el barri del Raval.

 

 

Eixample:

 

L’associació La Merienda, per la seva tasca dedicada a la integració de persones en rics d’exclusió social, a través del suport emocional, l’acompanyament i la inserció laboral.

 

Sr. Josep M. Conesa i Molina, per la seva vinculació de més de 40 anys al barri de Sant Antoni, dedicat a crear complicitats amb el teixit associatiu.

 

Sants-Montjuïc:

 

Sra. Concepció Pérez Solera, pel seu activisme veïnal vinculat a l’Associació de veïns i comerciants d’Hostafrancs.

 

Unió Esportiva de Sants, en l’any del seu centenari, per la seva trajectòria d’educació a través de l’esport i el seu arrelament al districte de Sants- Montjuïc.

 

Les Corts:

 

Associació de veïns de Zona Universitària, en reconeixement de la seva tasca reivindicativa i de les fites aconseguides per a la millora de les condicions de vida del barri.

 

Colla de Diables i Timbalers d’Itaca, per la seva trajectòria dedicada a agrupar famílies i infants al voltant de les tradicions catalanes i amb la cultura del foc com a bandera.

 

Sarrià-Sant Gervasi:

 

Sr. Josep Arisa Molas, per la seva contribució al coneixement i difusió del patrimoni i la història del barri del Farró i del districte de Sarrià- Sant Gervasi.

 

Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri-Fundació Valors, per la seva tasca i repercussió social i humanística en els camps de l’espiritualitat, l’educació, la salut, l’art o la cohesió social.

 

Gràcia:

 

Sra. Sonsoles Santís, en reconeixement de la seva trajectòria vinculada a activitats socials, comunitàries, artístiques i de bon veïnatge del districte de Gràcia.

 

Grup Atra, per la seva tasca social en favor de les persones que travessen moments de dificultat vital i el seu treball en favor de la seva inclusió i de lluita contra els estigmes.

 

 

Horta-Guinardó:

 

Unió Atlètica d’Horta, pels seus 100 anys d’història, dedicada a la formació integral de persones a través dels valors de l’esport.

 

El Pou. Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada, per la seva tasca de divulgació i defensa de la història i el patrimoni dels barris del districte d’Horta-Guinardó.

 

Nou Barris:

 

Fundación Adapta2, per la seva tasca dedicada a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, fent servir l’esport com a espai d’afirmació personal i col·lectiva.

 

Associació de Comerciants de Zona Nord, per la seva implicació en el barri creant espais de cohesió a través del comerç.

 

Sant Andreu: 

 

Associació per a la Defensa de la Gent Gran (ADEGG), per la seva tasca en favor dels drets de la gent gran i de la no discriminació per raó d’edat.

 

Sra. Montserrat Llopart Bargalló, en reconeixement de la seva trajectòria i implicació en les reivindicacions i lluites per la millora de les condicions de vida del barri de Trinitat Vella.

 

Sant Martí:

 

Sr. Francisco Narváez Pazos, per la seva trajectòria com a responsable municipal vinculada al districte de Sant Martí.

 

Coordinadora d’Entitats del Poblenou, en reconeixement del seu lideratge en el foment i defensa de la xarxa associativa del Poblenou i la coordinació de festes populars i tradicionals.

 





Paraules clau

medalles d'honor/