SMOU incorpora informació del transport públic en temps real i un recomanador de rutes : Servei de Premsa

SMOU incorpora informació del transport públic en temps real i un recomanador de rutes

25/07/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’aplicació de serveis de mobilitat personal de Barcelona ja permet consultar els horaris, les parades i les estacions de Metro, Bus, Tram, FGC i Rodalies de Catalunya

D’aquesta manera, les persones usuàries d’SMOU podran fer servir l’aplicació tant per als seus desplaçaments en transport públic com en transport privat, contribuint així a una mobilitat més sostenible

A partir del setembre, SMOU també permetrà la cerca d’itineraris per arribar a una destinació amb els diferents mitjans de transport a Barcelona i la seva àrea metropolitana  

L’aplicació de serveis de mobilitat personal de Barcelona, SMOU, ja permet consultar informació del transport públic en temps real. La darrera actualització, disponible per a Android i iOS, incorpora una nova funcionalitat amb tota la informació del transport públic de Barcelona i l’Àrea Metropolitana.

Amb aquesta nova versió, les persones usuàries de l’aplicació SMOU podran consultar els horaris, les parades i les estacions de Metro, Bus, Tram, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Rodalies de Catalunya. Disposar d’aquesta informació en temps real permetrà planificar millor els desplaçaments per Barcelona i el seu entorn.

El primer tinent d’alcaldia i president de BSM, Jaume Collboni, ha declarat que “amb la integració del transport públic a l’SMOU fem un nou pas en la transformació cap a una mobilitat connectada, digital i més sostenible a la ciutat. La nostra visió és fer d’aquesta app el hub de totes les aplicacions de mobilitat metropolitana i convertir-la així en un referent d’ús quotidià per a la ciutadania, que té al seu abast una eina imprescindible per fer una bona planificació dels desplaçaments personals”.

 

El mapa mostra les parades, les efestacions i els temps d’espera

Amb l’objectiu de continuar oferint una experiència fàcil i intuïtiva a les persones usuàries d’SMOU, la informació del transport públic es mostra a l’aplicació seguint el disseny i la usabilitat de la resta de serveis disponibles: Pàrquing via app, Parquímetre, Bicing, Endolla Barcelona, motosharing, bicisharing o carsharing, entre d’altres.

Així doncs, en el menú inferior de l’aplicació hi figura, des d’ara, la icona “Transport Públic” que, un cop seleccionada, mostra al mapa les parades i estacions de Metro, Bus, Tram, FGC i Rodalies de Catalunya. Clicant sobre les parades i estacions es poden conèixer les línies, els horaris i el temps d’espera per a les pròximes sortides. A més, per tal de facilitar-ne la visualització, es pot filtrar la informació per línies i veure només els horaris de pas d’aquelles que es desitgin. L’aplicació també permet consultar els horaris diaris d’una parada o estació concreta.

Les persones usuàries de l’aplicació SMOU podran continuar configurant les icones presents al menú inferior des del botó “Més”, clicant l’opció “Editar”.

 

Rutes, una nova eina per a planificar els desplaçaments de la ciutadania

En línia amb aquesta aposta per millorar la planificació dels desplaçaments urbans i interurbans dels usuaris i les usuàries de SMOU, a partir del proper mes de setembre, l’aplicació incorporarà un recomanador de rutes.

Aquesta nova funció, anomenada Rutes, permetrà buscar els diferents recorreguts en transport públic o privat per anar d’un lloc a un altre dins de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Les persones usuàries de l’aplicació SMOU podran personalitzar cada cerca seleccionant el mitjà o mitjans de transport que volen utilitzar: transport públic, Bicing, bicicleta privada, cotxe, moto o a peu.

Un cop seleccionats els punts d’origen i destinació, l’aplicació mostrarà sobre el mapa les diferents opcions d’itinerari, detallant la distància i el temps de cada recorregut. En cas que l’opció escollida sigui fer el desplaçament en cotxe o moto d’ús privat, també es visualitzaran les opcions d’estacionament disponibles al lloc de destí.

 

SMOU, l’aplicació que connecta tots els modes de transport

Amb més de 600.000 persones usuàries i 1.500.000 operacions mensuals, SMOU és una aplicació que connecta tots els modes de transport existents en una única plataforma, contribuint, així, a una millor planificació dels desplaçaments urbans i interurbans. Amb un disseny còmode, senzill i intuïtiu, SMOU integra els diferents mitjans de transport d’ús públic i privat, sense necessitat d’haver-se de descarregar diverses aplicacions.

 





Paraules clau

mobilitat/ smou/