L’Ajuntament de Barcelona inicia el desplegament de 191 microparades de taxi a la ciutat : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona inicia el desplegament de 191 microparades de taxi a la ciutat

01/08/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

Fins al mes d’octubre es pintaran 51 noves microparades als deu districtes de la ciutat i l’objectiu és implantar-ne 140 més fins a finals d’any. Les noves microparades complementaran les 273 parades que ja existeixen actualment a la capital catalana

El Govern municipal aposta per aquest tipus d’estacionaments per reduir els viatges en buit i millorar la fluïdesa viària de la ciutat i, alhora, oferir la possibilitat que els taxistes puguin esperar els clients en aquest espais realitzant un temps de descans, sense consumir combustible ni contaminar el medi ambient

La mesura s’engega en paral·lel a la posada en marxa després de l’estiu del servei Picmi Taxi, una nova funcionalitat de l’app AMB Mobilitat que permetrà als usuaris demanar un taxi des del carrer. Els vehicles que estiguin estacionats en una microparada seran els primers a rebre la petició de servei

Des d’aquest estiu i fins el mes d’octubre l’Ajuntament de Barcelona implantarà un total de 51 noves microparades de taxi a la ciutat. Cada una tindrà 2 places on podran estacionar els taxis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’objectiu és implantar-ne 140 més fins a finals d’any, arribant així a un total de 191. Les noves microparades complementaran les 273 parades que ja existeixen actualment a la capital catalana (372 parades al conjunt de l’Àrea Metropolitana).

L’ampliació d’aquest tipus d’estacionaments es fa amb l’objectiu de reduir els viatges en buit i millorar la fluïdesa viària de la ciutat i, alhora, permetre que els taxistes puguin esperar els clients en aquests espais sense consumir combustible ni contaminar el medi ambient, realitzant un temps de descans.

La mesura s’engega en paral·lel a la posada en marxa, després de l’estiu, del servei Picmi Taxi, una nova funcionalitat de l’aplicació AMB Mobilitat amb el qual els usuaris podran demanar un taxi quan es trobin al carrer. El nou servei consisteix en la digitalització de les peticions que habitualment es fan “a mà alçada”, que són el tipus de servei més freqüent. Els vehicles que estiguin estacionats en una parada o microparada seran els primers de rebre la notificació que hi ha una petició Picmi al seu voltant i tindran prioritat a l’hora de l’assignació.

Les microparades s’implantaran a tots els districtes de Barcelona i possibilitaran que tots els ciutadans i les ciutadanes tinguin una parada de taxi més a prop seu.  En els àmbits on existeixi trama Eixample cada ciutadà disposarà d’una microparada a un màxim de 120 metres de distància. Les diferents ubicacions on s’implantaran s’han pactat amb les principals organitzacions del sector del taxi.

Aquest estiu s’han pintat les 8 primeres microparades a les següents ubicacions:

La resta, fins arribar a 51, s’implantaran els mesos de setembre i octubre als àmbits següents:

 

 

Fins a finals d’any quedaran per implantar un total de 140 noves microparades. En aquests moments els serveis tècnics estan acabant de determinar quines seran les seves ubicacions. La iniciativa d’ampliar aquest tipus de parades pretén facilitar l’ús del taxi per part de la ciutadania i reduir l’impacte mediambiental que suposa circular en buit buscant clients.

 Compartiu aquest contingut

Paraules clau
microparades de taxi a la ciutat/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina