[INCLOU DECLARACIONS] Baixen els casos atesos a l’Oficina per la No Discriminació de LGTBIfòbia i repunten els casos de xenofòbia el primer semestre de 2022 : Servei de Premsa

[INCLOU DECLARACIONS] Baixen els casos atesos a l’Oficina per la No Discriminació de LGTBIfòbia i repunten els casos de xenofòbia el primer semestre de 2022

09/08/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Al primer semestre de 2022 s’ha tractat 110 expedients; s’ha doblat la xifra d’assessoraments i s’ha format més de cinc-centes persones

 

Declaracions Marc Serra:

Declaracions en català del regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra (àudio)

Declaracions en castellà del regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra (àudio)

Declaracions del regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra (vídeo)

Declaracions en castellà del regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra (vídeo)

L’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona va obrir, el primer semestre d’aquest any, 110 expedients per casos de discriminació. El racisme i la xenofòbia van ser els principals motius de discriminació registrats per l’oficina, una categoria que puja quatre punts respecte l’any passat. La principal discriminació va ser per motius d’origen vers persones migrades i en gairebé la meitat de casos, es va vulnerar el dret a la integritat moral.

La LGTBIfòbia, en canvi, va baixar set punts respecte del mateix període de l’any passat, sent la principal afectació registrada la gaifòbia. El principal dret vulnerat que va registrar-se en aquests casos va ser la integritat moral, i gairebé el 30% de casos va ser la integritat física.

En relació amb el gènere, el 51% de les persones que van ser afectades per alguna discriminació van ser homes. El 40% van ser dones, i la resta van ser col·lectius i d’altres. 

D’altra banda, en relació amb els altres serveis de l’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament, entre gener i juny de 2022 es va doblar les tasques d’informació i assessorament gestionades respecte del 2021, i es va formar més de 500 persones en l’àmbit de la no discriminació i els drets de la ciutadania.

La funció principal de l’OND, en termes quantitatius, és el d’atenció a les persones víctimes de la discriminació, cosa que es tradueix en el gran nombre d’atencions i assessoraments jurídics realitzats,i les orientacions socials i accions de suport i apoderament de les víctimes.

De les 348 demandes de servei que va rebre l’OND durant aquest període, 110 van ser expedients i la resta, 238, van ser peticions d’informació i consultes. Dels 110 expedients oberts, el 38% va requerir intervenció del servei sòcio-educatiu; el 34% va ser orientació jurídica; el 7% va ser intermediació i mediació; el 12% va ser derivació a d’altres serveis i la resta, el 9%, va requerir intervenció psico-social.

 

Declaracions Marc Serra

Declaracions en català del regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra (àudio)

Declaracions en castellà del regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra (àudio)

Declaracions del regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra (vídeo)

Declaracions en castellà del regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra (vídeo)

 

Gràfics

Comparativa dels drets vulnerats primer semestre dels anys 2019 – 2020 – 2021 – 2022
 

Drets vulnerats





Paraules clau

discriminació/ ond/