Itinerari pels edificis emblemàtics de la Dreta de l’Eixample : Servei de Premsa

Itinerari pels edificis emblemàtics de la Dreta de l’Eixample

12/08/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El recorregut vol donar a conèixer una desena d’edificis notables de la Dreta que no son els més coneguts d’aquets barri que acull la gran arquitectura modernista de la ciutat

L’itinerari ressegueix les Cases Cerdà, la Casa Pomar, la casa Manuel Llopis, el Mercat de la Concepció, el passatge de Permanyer  o la mateixa Seu del Districte de l’Eixample 

Els materials elaborats per l’Arxiu Municipal del Districte de l’Eixample inclouen codis QR i estan pensats per poder fer la visita autoguiada, si bé es concerten visites per grups, escoles  o entitats

Enllaç municipal on trobar Itinerari, quadernet, material pedagògic, etc

L’itinerari de l’Eixample proposa un recorregut per una àrea molt concreta de la Dreta de l’Eixample que ressegueix la localització d’una sèrie d’edificis que, si bé no són els més coneguts d’aquesta zona (caracteritzada per l’emplaçament de la gran arquitectura modernista de la ciutat), son edificis destacats, com ara les Cases Cerdà, la Casa Pomar, el Mercat de la Concepció o la mateixa Seu del Districte de l’Eixample.

El recorregut s’inicia al xamfrà situat entre els carrers Roger de Llúria i Consell de Cent i finalitza a l’encreuament dels carrers València i Bailén per traslladar-nos en un moment de la història de la ciutat en què aquesta zona de l’Eixample es converteix en el lloc de residència de la burgesia amb més renom, fet que queda reflectit en els edificis que grans promotors de l’època hi fan construir. Bona part d’aquesta arquitectura (majoritàriament de caràcter privat) és la que es ressegueix al llarg d’aquest itinerari.

 

 

L’itinerari està especialment dissenyat per a públic escolar d’educació primària i secundària, però també es dirigeix al públic en general i es pot realitzar autoguiat. Els materials inclouen una explicació general de l’itinerari, quaderns per a l’alumnat de Primària i Secundària, guions per als docents (Primària i Secundària), i un document en format DIN A3 amb el dibuix del recorregut i l’explicació de les seves parades. 

Tots els materials han estat pensats per ser treballats prèviament a l’aula però també amb l’objectiu de completar els quaderns per a l’alumnat durant la realització de l’itinerari al carrer. 

És per aquest motiu que en els quaderns s’han inclòs codis QR que enllacen majoritàriament al Catàleg en línia per poder consultar tota la documentació sobre la qual s’han anat construint el recorregut i que són necessaris per resoldre les activitats proposades per als diferents nivells educatius. Si bé, els materials estan pensats per poder fer la visita autoguiada, des de l’Arxiu, i prèvia petició, s’organitzen i es concerten visites per grups, escoles  o entitats.

 

Itineraris de l’Arxiu Municipal de Barcelona (AMB) 

A partir de la documentació conservada a l’Arxiu Municipal de Barcelona, i més concretament als arxius municipals de districte vinculats en cadascun dels recorreguts, s’han elaborat diversos itineraris per recórrer i conèixer la història i els vestigis arquitectònics més importants d’alguns dels barris de Barcelona i dels districtes de Sarrià – Sant Gervasi, Ciutat Vella, l’Eixample, Nou Barris, Gràcia i Horta-Guinardó.

 

Enllaç municipal on trobar Itinerari, quadernet, material pedagògic, etc

 

 





Paraules clau

eixsmple/ itineri/ moderme/