L’Ajuntament de Barcelona aposta per la restauració amb una Estratègia i un Pla d’Acció que suposaran una inversió de 2’5 milions d’euros : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona aposta per la restauració amb una Estratègia i un Pla d’Acció que suposaran una inversió de 2’5 milions d’euros

24/08/2022



Temps estimat de lectura: 5 minuts

L’”Estratègia i Pla d’Acció per a la restauració a Barcelona 2021-2024” pretén fer de la restauració de la ciutat un sector més professionalitzat, digital i alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible, a fi de ser més resilient i aportar més valor

El document recull un total de 6 objectius estratègics i 25 mesures que han de permetre donar suport a la restauració després de la situació complicada que ha viscut amb les restriccions provocades per la pandèmia

Aquest document dona continuïtat a la Mesura de Govern de Restauració de l’any 2016

L’Ajuntament de Barcelona fa una clara aposta per la restauració de la ciutat amb l’”Estratègia i Pla d’Acció per a la restauració a Barcelona 2021-2024”, un document que recull les orientacions i accions a seguir pel consistori en els propers anys i que compta amb un pressupost de 2’5 milions d’euros. En total, són 25 mesures que responen a 6 objectius estratègics que han de permetre que la restauració es mantingui com una senya d’identitat de la ciutat.

I és que la ciutat de Barcelona té una restauració molt arrelada al territori, que ha evolucionat i millorat de generació en generació i que ha sabut mantenir una oferta gastronòmica vinculada als productes del territori i enriquida per la multiculturalitat. A més, aquesta cultura gastronòmica també esdevé un reclam per als visitants de la ciutat. Tot i això, el sector ha passat una època molt complicada amb les restriccions que va imposar la pandèmia i ara és més necessari que mai estar al seu costat.

El que es persegueix amb aquesta estratègia i pla d’acció és fer de la restauració de la ciutat un sector més professionalitzat, digital i alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible, a fi de ser més resilient i aportar més valor. Així, aquesta estratègia i pla d’accions busca ajudar el sector a adaptar-se als nous reptes mitjançant 6 objectius que són:

 

25 mesures per donar suport al sector de la restauració

El document contempla 25 mesures per donar suport al sector de la restauració després dels moments complicats que ha patit amb la pandèmia sanitària. Aquestes s’han dissenyat tenint en compte el context actual amb la Covid-19, canvis en el perfil del consumidor, actualitzacions del marc normatiu i les últimes novetats del sector. A més, també s’ha tingut en compte les preocupacions i agents clau del sector, la revisió de la Mesura de Govern del 2016 i el compromís polític d’apostar pel sector com a agent econòmic i que forma part del nostre patrimoni identitari:

Les principals mesures són:

 

Un document redactat amb la participació del sector

Aquesta nova estratègia s’ha elaborat amb la col·laboració d’un grup impulsor format per agents clau del sector que han codissenyat les mesures. Els participants són: Maria Abellanet i Nan Ferreres de CETT; José Ignacio Gorostiaga de l’ESHOB; Pere Chías del Gremi de Restauració; Sergio Gil de l’Associació Barcelona Restaurantes Sostenibles; Daniela Rossi de Slow Food Barcelona; Paula Nevado de Marcas de Restauración; Toni Massanés de Fundació Alícia; Cristina Larrea d’Odela; Isabel Roig del BCD; l’especialista en economia i restauració, Mario Cañizar; Paco Galván de CCOO Hostaleria; Jesús Lodeiro d’UGT Hostaleria; i Carles Gasol d’Inèdit. 

A més, es preveu la creació de taules monogràfiques específiques per treballar temes concrets que permetran facilitar la interlocució entre el sector de la restauració i l’Ajuntament de Barcelona.





Paraules clau

restauració/