Al voltant de 230 infants provinents d’Ucraïna participen als casals d’estiu organitzats per l’Ajuntament : Servei de Premsa

Al voltant de 230 infants provinents d’Ucraïna participen als casals d’estiu organitzats per l’Ajuntament

25/08/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les activitats, que són gratuïtes, es realitzen entre el 18 de juliol i el 26 d’agost en col·laboració amb la Fundació per a l’Esport i l’Educació de Barcelona (FEEB) i amb la Fundació Probitas

Entre abril i juliol els Serveis Socials van oferir activitats culturals i lúdiques gratuïtes en què van participar 730 persones refugiades a la ciutat de la mà de sis entitats socials que treballen en l’àmbit de la infància

La ciutat de Barcelona s’ha bolcat des del primer moment en l’acollida i la integració de les persones refugiades provinents d’Ucraïna. Fins al mes de juliol, l’Ajuntament ha atès més de 12.000 persones. S’han empadronat a la ciutat 2.192 persones i s’han escolaritzat als centres educatius de la ciutat un total de 584 alumnes.

 

 

Amb l’objectiu de garantir el dret a jugar dels infants i promoure els beneficis socials i psicològics del joc, l’Ajuntament de Barcelona impulsa aquest estiu el programa ‘Temps de Joc Ucraïna’, on s’hi han apuntat per setmana al voltant de 230 infants provinents d’Ucraïna.

El casal, que organitza cada any l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) amb la col·laboració de la Fundació per l’Esport i l’Educació de Barcelona (FEEB) i de la Fundació Probitas per a infants en situació de vulnerabilitat social, va ser ampliat aquest any per poder atendre infants empadronats a Barcelona durant els últims mesos després de la invasió d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus.

Aquest casal per a infants de 5 a 13 anys ha comptat amb 230 places setmanals, dividides entre l’IES Fort Pius (Eixample) i l’IES Bernat Metge (Sant Martí). Les activitats s’han realitzat entre les 10.00 i les 16.30 hores, amb horari d’acollida per a aquelles famílies que ho han necessitat, excepte els dies que s’ha programat una excursió si calia més temps per completar-la. La inscripció al programa ha estat totalment gratuïta per a les famílies participants.

Durant els casals s’ha treballat amb la mainada l’adquisició d’hàbits saludables i d’higiene, també s’ha treballat l’adquisició d’eines com el català o el coneixement de recursos del territori per part d’infants i les seves famílies, per tal que això els ajudi en la seva estada a Barcelona. A més a més, les famílies han disposat d’un espai amb una psicòloga per al suport emocional, segons les seves necessitats. Les famílies també han participat en espais d’oci dins del casal en moments puntuals, entre elles i amb els mateixos infants.

Per altra banda, s’han realitzat activitats amb altres casals del territori que formen part del projecte Temps de Joc per fomentar el vincle amb infants d’altres barris.

El programa ‘Temps de Joc Ucraïna’ s’ha completat igualment amb el programa ‘A l’estiu, Barcelona t’acull’ per a adolescents entre 14 i 18 anys, un altre programa estiuenc que en aquest cas va duplicar les places previstes de 140 a 280 per acollir les persones joves i també 50 adolescents en la mateixa situació.





Paraules clau

infants/ persones refugiades/ Ucraïna/