Afectacions a la mobilitat en la Diada : Servei de Premsa

Afectacions a la mobilitat en la Diada

09/09/2022



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El proper diumenge, 11 de setembre, tindran lloc a la ciutat un seguit d’actes institucionals en el marc de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Per aquest motiu l’Ajuntament de Barcelona adaptarà tots els serveis municipals per donar resposta al conjunt d’actes i garantir que tots es puguin celebrar amb seguretat i convivència i facilitant la mobilitat ciutadana.

Un any més l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una concentració ciutadana a les 17:14 hores amb el següent recorregut: Avinguda Paral·lel – Plaça Drassanes (calçada Besòs) – Passeig. Josep Carner – Plaça Portal de la Pau – Passeig Colom- Passeig Isabel II- Aviguda Marquès de l’Argentera.

L’organització ha convocat els participants a concentrar-se a partir de les 16:30 hores i es preveu que sobre les 20:00 hores els participants a la concentració es retirin progressivament. Durant tota la franja horària, la Guàrdia Urbana de Barcelona adoptarà en cada moment les mesures d’ordenació i regulació de circulació adients, així com els desviaments de trànsit necessaris per garantir la seguretat.

Des del dissabte a partir de es 06:00 hores i fins les 23:59 hores del diumenge es prohibirà l’estacionament a: – Av. Marquès de l’Argentera (ambdós costats), entre pg. Picasso i Pla de Palau. Des de les 10.00 hores fins a les 21.00 hores de l’11 de setembre, a: Pg. Isabel ll (costat mar), entre Pas Sota Muralla i Pla de Palau.

S’habilitaran com a zones de parada dels autocars, baixada de passatgers, estacionament en espera i posterior pujada de passatgers els següents espais: – Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, carril bus d’ambdós costats, entre Morabos i pl. Sant Jordi. – Tarragona, primer carril de marxa de la calçada central, entre Mallorca i Diputació. – Aragó, carril Bus del costat muntanya, entre Sicília i Muntaner. – Zona Bus existent a la muntanya de Montjuïc: o Av. Rius i Taulet, costat mar, entre av. R. Maria Cristina i Guàrdia Urbana. o Av. de l’Estadi, costat muntanya, entre pg. Olímpic i Jocs del 92 (zona BUS davant piscines Picornell). o Jocs del 92, costat Besós, entre pg. Olímpic i Pedrera del Mussol. o Pg. Olímpic, costat mar, entre Doctor Font i Quer, i av. de l’Estadi. o Carretera de Miramar, costat muntanya, sobrepassat al carrer de Miramar.

Diumenge, a partir de les 15.30 hores, l’Avinguda Paral·lel quedarà aïllada al trànsit. Restaran tallades les sortides 21 (ambdós sentits) i la sortida 22 (sentit Llobregat) de la ronda del Litoral. Durant l’horari de la manifestació es prohibeix la circulació de vehicles per totes les vies que conformen la zona de concentració i el recorregut: av. Paral·lel – pl. Drassanes (calçada Besòs) – pg. Josep Carner (ambdues calçades) – pl. Portal de la Pau – pg. Colom (calçada central bus i calçada mar) – pg. Isabel II – av. Marques de l’Argentera.

D’altra banda, per l’acte institucional de la Generalitat de Catalunya amb motiu de la Diada Nacional, a partir de les 20 h i fins a la mitjanit es tanquen els accessos interns a peu per la zona monumental des de la Font Màgica fins al MNAC. La nit de l’11 de setembre queda suspès l’espectacle de la Font Màgica.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús del transport públic, especialment el metro, en els desplaçaments que es realitzin per accedir a la zona del centre de la ciutat, ja que el trànsit en superfície estarà restringit.

TMB ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a les línies convencionals de la xarxa, especialment a les línies 1 i 4 i desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de l’acte principal de la tarda. Entre les 13.00 i les 21.00 hores, el metro oferirà una capacitat superior a l’habitual (amb un increment d’un 22% de mitjana de l’oferta de trens en circulació), el que permetrà que totes les línies convencionals arribin a uns intervals de pas situats entre els 4,5 i els 5 minuts, aproximadament.

En previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que dificulti la sortida, a partir de les 15.30 h serà recomanable evitar les estacions de Paral·lel (L2 i L3) i Poble Sec (L3) com a destinació i fer servir com a alternatives estacions properes com Sant Antoni (L2), Drassanes (L3), Espanya (L1 i L3), Jaume I (L4) i Barceloneta (L4). També és aconsellable preveure un temps addicional per al desplaçament, com en qualsevol esdeveniment massiu.

Igualment, TMB mobilitzarà efectius per a l’operació, manteniment, neteja i seguretat, així com mitjans tècnics, en aquestes estacions per ordenar els fluxos de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació (talls intermitents, realització dels enllaços per l’exterior, etc.) per evitar situacions de risc en vestíbuls i andanes, tant a l’anada com després de finalitzar l’acte. En aquest cas, caldrà seguir en tot moment les indicacions que donin el servei de megafonia, els dispositius lluminosos i el personal de metro, que estarà en contacte amb les autoritats de seguretat pública.

 

Desviaments i limitacions en una vintena de línies de bus

Diumenge dia 11 a la tarda les alteracions de recorregut seran severes en una vintena de línies d’autobusos. Entre les 16.30 i les 21 hores, aproximadament, es produiran possibles desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit de l’afectació en les línies regulars següents: D20, D50, H14, H16, V9, V11, V15, V19, 13, 19, 21, 46, 47, 52, 55, 59, 65, 79, 120, 121 i 150.

Al matí se succeiran les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova. Per aquest motiu algunes línies de bus que circulen per la ronda de Sant Pere (D50, H16, 19 i 62) veuran modificat el seu recorregut en aquesta zona. Per tant, tot diumenge serà recomanable fer servir el transport subterrani per als desplaçaments a l’entorn de la zona afectada.





Paraules clau

Diada Nacional de Catalunya/