Barcelona dona el tret de sortida a la 6a Convenció Les Veus de les Persones Grans : Servei de Premsa

Barcelona dona el tret de sortida a la 6a Convenció Les Veus de les Persones Grans

21/09/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La convenció, que s’organitza cada quatre anys, és un espai per compartir bones pràctiques, reflexionar i debatre sobre la ciutat i fer propostes per millorar la qualitat de vida de tothom

L’esdeveniment tindrà lloc entre el setembre de 2022 i el març de 2023, començant amb la jornada ‘Iniciem la 6a Convenció’

Aquest dimecres s’iniciarà la 6a Convenció Les Veus de les Persones Grans amb una jornada de treball a la Lleialtat Santsenca, un esdeveniment que organitza l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona i promou el Consell Assessor de la Gent Gran, l’òrgan de participació de les persones grans de la ciutat. Des de fa 20 anys, el Consell organitza, cada quatre anys aquesta convenció, que és un espai per compartir bones pràctiques, reflexionar i debatre sobre la ciutat i fer propostes per millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania. El principal objectiu és fer balanç de la feina feta i formular propostes de futur.

Per al regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i president del Consell Assessor de la Gent Gran, Joan Ramon Riera, aquesta convenció “ha de ser la oportunitat per ampliar la mirada, per fer escolta activa i fixar un punt d’inflexió i accelerar en fer de Barcelona una ciutat més amigable de les persones grans”. “El canvi de model urbà, la nova manera de viure i entendre la ciutat ha d’incorporar de manera clara i diàfana l’amigabilitat”, ha afegit.

La convenció està oberta a la participació de totes les persones de 60 anys i més de la ciutat, així com a professionals, persones investigadores, persones expertes en l’àmbit de l’envelliment i d’altres grups que hi tinguin interès. L’esdeveniment, orientat a ampliar la participació, tindrà lloc entre el setembre de 2022 i el març de 2023, començant amb la jornada ‘Iniciem la 6a Convenció’, el dimecres 21 de setembre a la Lleialtat Santsenca. Aquesta 6a Convenció, oberta a la participació de totes les persones de 60 anys i més de la ciutat, així com a professionals, persones investigadores, persones expertes en l’àmbit de l’envelliment i d’altres grups que hi tinguin interès, tindrà en el seu conjunt com a lema ‘Participem per garantir drets. Vine i fes-te sentir’.

Els darrers anys han estat marcats per la pandèmia i les mesures de contenció i protecció. En aquest nou escenari ple d’incerteses i canvis en la manera de relacionar-se i de treballar, les persones grans de la ciutat hi tenen molt a dir.

 

El programa de la jornada

En aquesta jornada hi participaran els doctors en psicologia Javier Yanguas i Mercè Pérez Salanova, que dialogaran sobre envellir a les ciutats del segle XXI. Aquestes intervencions aniran seguides de l’organització en petits grups de treball per tal de fer aportacions al debat.

La 6a Convenció s’inicia amb aquesta jornada i s’allargarà fins al 21 de març amb una jornada de cloenda a l’auditori AXA. Al llarg d’aquests mesos es faran diferents tipus d’accions: dues jornades de reflexió, gran varietat d’activitats als districtes, visites a equipaments de referència i tres intercanvis ciutadans. També hi haurà espais específics a la xarxa Vincles i a la plataforma Decidim per afavorir la participació i escoltar el màxim de veus possibles. Constituït el 1991, el Consell compta amb 30 anys de trajectòria, i actualment hi participen entitats de persones grans de la ciutat, representants dels consells de les persones grans de districte, persones grans a títol individual i també tècnics i responsables polítics de l’àmbit.





Paraules clau

6a Convenció Les Veus de les Persones Grans/ gent gran/