L’Ajuntament de Barcelona obre un fons destinat al creixement d’start-ups deep tech que podria arribar als 30M€ d’inversió publicoprivada : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona obre un fons destinat al creixement d’start-ups deep tech que podria arribar als 30M€ d’inversió publicoprivada

22/09/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni i la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, han debatut sobre la situació de l’emprenedoria tecnològica a Espanya, i l’aportació de les start-ups deep tech als desafiaments globals i contemporanis

La primera trobada Barcelona Deep Tech Summit ha tingut lloc avui amb 500 participants nacionals i internacionals, amb la presència d’organismes i grans empreses com la NASA, Meta IA, Nestlé o ABB Robòtics

L’Ajuntament de Barcelona obre en les properes setmanes un nou fons d’inversió publicoprivat per a start-ups deep tech, aquelles que surten d’universitats i centres de recerca i treballen amb alta tecnologia per arribar a solucions innovadores que responguin als reptes presents i futurs de la societat. L’anunci ha estat fet en el marc del primer congrés Barcelona Deep Tech Summit, celebrat avui a la ciutat, i que esdevé el punt de trobada de comunitat científica i emprenedora.

 

 

El nou fons tindrà una aportació municipal de 10 milions d’euros i podria arribar a 30 milions d’inversió público-privada. Aquest fons se sumarà a un altre instrument de finançament creat per l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa per a start-ups, Barcelona Accelera, que també va ser impulsat amb 10 milions d’euros d’inversió pública, una xifra que es va quintuplicar amb fons privats i repercuteix a start-ups de la ciutat.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha explicat que “les empreses han de poder fer innovació empresarial basades en la ciència per millorar el benestar de les persones, amb impacte en l’eficiència energètica, el clima, la salut, i lluita contra malalties, entre d’altres. Així, volem que els projectes empresarials i el talent que surt de les nostres universitats siguin capaços de generar aquestes oportunitats. En aquest sentit, també hem arrelat la iniciativa Barcelona Innovation Coast, que serà propulsora de nous projectes d’aquests àmbits”.

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant ha declarat que “Barcelona és la cocapital cultural i científica d’Espanya, la ciutat amb més producció científica del nostre país i l’octava d’Europa. Per això, apostem per la creació d’un pol de recerca biomèdica a la Ciutadella, que sigui un centre de coneixement, i que treballi per la innovació i cerca de solucions a futur”.

L’impacte d’aquestes iniciatives representarà solucions i més innovació per a resoldre malalties generalitzades i minoritàries, avenços en coets, satèl·lits, energies netes, transports, i assumir els desafiaments socials, lluitant contra les desigualtats. Com a temàtiques globals, les diferents taules de debat i conferències del congrés, han exposat  els avenços més disruptius en àmbits de la salut, la biotecnologia, la intel·ligència artificial, el blockchain, la mobilitat urbana, la quàntica, el New Space, entre d’altres.

 

És el primer congrés deep tech que aglutina la comunitat científico-tecnològica

L’esdeveniment ha comptat amb 500 participants nacionals i internacionals amb una trentena de ponents, entre ells, la NASA, Meta IA, Nestlé o ABB Robotics, i amb una mostra representativa del talent que es genera a Barcelona i són professionals d’empreses globals.

A les diferents sessions hi han participat els rectorats de les universitats promotores del Barcelona Deep Tech Node: Daniel Crespo Artiaga (UPC); Joan Guàrdia Olmos (UB), Javier Lafuente Sancho (UAB); Oriol Amat (UPF), i la vicerectora Àngels Fitó Bertran (UOC); a més de representants d’ACCIÓ, Lluís Juncà, director general d’innovació i emprenedoria, i de Barcelona Activa, Fèlix Ortega, director general. Han inaugurat l’acte la tercera tinent Laia Bonet, el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent i Ramió, i el rector de la UPC, Daniel Crespo Artiaga, com a representant de les universitats.

Dins del Summit, se celebra també un fòrum d’inversió, amb d’ESADE BAN i la presència de Business Angels i diferents fons d’inversió amb finançament entre 200.000 euros i 2 milions d’euros destinats a start-ups deep tech.

Barcelona Deep Tech Summit sorgeix com a iniciativa de Barcelona Activa i l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb les universitats públiques UB, UAB, UPC, UPF, UOC, i la coorganització d’ACCIO, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Han esponsoritzat la trobada Damm, AWS, Kaudal i Gohub. Amb la col·laboració de partners de l’ecosistema: Institució CERCA, Associació Tecnio, Hellow Tomorrow, Deep Tech Alliance, Stage2, Secpho, Mobile World Capital Barcelona, ESADE BAN, IESE i Retina Prisa Media.

Més informació: http://deeptechnode.barcelona/summit





Paraules clau

Barcelona Deep Tech Summit/ emprenedoria/ emprenedoria tecnològica/