Barcelona i UNRWA col·laboraran per promoure la salut materno-infantil a la Franja de Gaza : Servei de Premsa

Barcelona i UNRWA col·laboraran per promoure la salut materno-infantil a la Franja de Gaza

29/09/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona també finançarà diversos programes de l’ONG per detectar precoçment la discapacitat en infants de 0-3 i col·laborarà a nivell tècnic en la millora de la situació mediambiental al Camp de Baqa

L’Ajuntament de Barcelona i l’agència humanitària de Nacions Unides UNRWA Barcelona i UNRWA col·laboraran per promoure la salut materno-infantil a la Franja de Gaza gràcies a la signatura d’un conveni aquest dijous. En el marc d’aquesta signatura, també han acordat endegar un programa orientat a la detecció precoç de la discapacitat, a més de promoure la millora de la situació mediambiental al Camp de Baqa. Aquest dijous s’han reunit la quarta tinenta d’Alcaldia responsable de l’àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, i la directora General d’UNRWA a Espanya, Raquel Martí. En aquesta trobada han celebrat i donat visibilitat al seu conveni de col·laboració 2022, i han actualitzat la situació d’UNRWA a nivell regional en relació amb el context polític.

Tot i que les relacions amb UNRWA es remunten al 2010 a Gaza, el conveni directe anual es fa des de 2015, i l’Ajuntament de Barcelona finança a UNRWA a través del Comitè espanyol amb una mitjana de 120.000 euros anuals. Des de 2019, el conveni anual és de 95.000 euros per al finançament de projectes d’acció humanitària a la Franja de Gaza, i la resta prové de les proposta presentada a la convocatòria de subvencions per a projectes de Cooperació i Educació per a la Justícia Global. Enguany, l’Ajuntament de Barcelona donarà suport al projecte “Promoviendo la prestación de servicios de salud materno-infantil en la Franja de Gaza para garantizar el derecho a la salud de las mujeres refugiadas de Palestina en el centro de salud de Sabra”, presentat pel Comitè Espanyol d’UNRWA, d’acció humanitària, per un import total de 95.000 euros a càrrec del pressupost 2022 de la Direcció de Justícia Global i Cooperació.

Pel que fa al programa orientat a la detecció precoç de la discapacitat, es materialitzarà en cooperació directa tècnica i tindrà un finançament aproximat per part de l’Ajuntament de 15.000 euros, que inclou les partides de desplaçament dels formadors del consistori i la logística a la regió. En aquest projecte hi ha col·laborat l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD). En relació amb la millora de la situació mediambiental al Camp de Baqa, és un projecte conjunt amb la delegació d’UNRWA Espanya i es desplegarà més a nivell tècnic.





Paraules clau

Franja de Gaza/ ONG/ salut/