La metròpolis de Barcelona rep el guardó de la Ciutat Europea del Bosc 2022 : Servei de Premsa

La metròpolis de Barcelona rep el guardó de la Ciutat Europea del Bosc 2022

06/10/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest dijous, la segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, i el vicepresident de polítiques forestals de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Isidre Sierra, han recollit el premi de la Ciutat Europea del Bosc 2022, concedit a la metròpolis de Barcelona. Ho han fet en el marc del seminari científic Biocities al Museu del Disseny, que ha acollit més d’un centenar de professionals de la gestió forestal per repensar l’entorn de la construcció i crear ciutats saludables, sostenibles i resilients.

El premi Ciutat Europea del Bosc 2022 és un reconeixement del European Forest Institute (EFI) a l’AMB per la bona gestió i conservació dels espais naturals, que ocupen més del 50 % del territori metropolità. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’EFI amb el suport de l’AMB, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i diferents centres de recerca: l’IAAC, el CTFC, el CREAF i el Parc de Belloch.

 

 

Al llarg d’aquest 2022 s’han organitzat diferents actes i conferències científiques relacionats amb la gestió forestal, en què han participat més de 300 científics i tècnics d’arreu d’Europa i del món.

 

Ajuntament de Barcelona: aposta ferma per l’augment del verd

Des de l’Ajuntament de Barcelona s’aposta fermament per l’augment del verd a la ciutat tal i com estableix el Pla Natura 2021-2030. Es tracta del full de ruta que defineix les actuacions a curt, mitjà i llarg termini pel que fa al verd i la biodiversitat de Barcelona amb una planificació i gestió del verd perquè sigui més divers, abundant i que afavoreixi la biodiversitat.

És un instrument estratègic i participat, connectat en la trama urbana i amb la xarxa verda metropolitana, per maximitzar els serveis socials i ambientals, sobretot els de salut i adaptació al canvi climàtic.

 

AMB: des de la planificació fins a la conservació de la infraestructura verda

L’AMB té un seguit de competències relacionades amb la infraestructura verda, que comprenen des del disseny i la creació d’espais verds i naturals fins al manteniment, la protecció i la conservació d’aquests espais, així com la gestió integral de les platges, la gestió i el manteniment de la xarxa de parcs metropolitans (XPM) o la recuperació socioambiental de les conques dels rius Llobregat i Besòs. A més, l’AMB forma part del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i ha portat a terme la redacció del PEPNat, un nou planejament urbanístic i ambiental que té com a objectiu potenciar la protecció natural de Collserola.

 

 

 





Paraules clau

Ciutat Europea del Bosc 2022/