El Districte de Nou Barris impulsa unes jornades econòmiques per debatre sobre tecnologia, ètica, empresa i ciutadania : Servei de Premsa

El Districte de Nou Barris impulsa unes jornades econòmiques per debatre sobre tecnologia, ètica, empresa i ciutadania

14/10/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Les Trobades d’Economia de Nou Barris tindran lloc els dies 3 i 17 de novembre amb la participació de la directora general adjunta de Ciències Socials i Humanes de la UNESCO, Gabriela Ramos

La celebració d´aquestes jornades s’emmarquen en la voluntat de treballar perquè el districte tingui un rol actiu en la vida de la ciutat i per activar l’economia local

L’ús de la tecnologia per part d’empreses i ciutadans és indissoluble d´un debat sobre punts de referència ètics universals

Les Trobades d’Economia de Nou Barris, que se celebraran els dies 3 i 17  de novembre, abordaran temes relatius a la tecnologia al servei de les empreses i les persones,  en un espai de debat  que situarà a Nou Barris en el centre d’un model de ciutat dinàmica i amb capacitat de reflexionar sobre els desafiaments tecnològics futurs.

El Districte impulsa aquestes jornades davant de la preocupació pel fet que el progrés tecnològic no sempre disposa de punts de referència ètics universals i que encara no hi ha un accés equitatiu de la població als avenços que poden millorar la seva vida. Una de les qüestions centrals que es plantejaran és com aconseguir un ús ètic de la tecnologia per convertir-la en un motor de canvi positiu per a les persones i la societat.

La primera jornada, que té com a títol “La tecnologia com a vehicle per millorar la qualitat de vida de les persones”,  està adreçada a un públic de ciutat ampli, relacionat o interessat en les repercussions de l’aliança indissoluble entre ètica i tecnologia.  El segona jornada, la del 17 de novembre, abordarà temes relatius a l’ocupació com quins són els sectors generadors d’oportunitats; quines les competències clau en la cerca de feina i  com utilitzar els recursos tecnològics.  Aquesta jornada està adreçada a personal tècnic (matí) i als veïns i veïnes de Nou Barris (tarda).

El fòrum “La tecnologia com a vehicle per millorar la qualitat de vida de les persones”, del dia 3, tindrà lloc a  la Casa de l’Aigua, a Nou Barris (carrer de Garbí, 2). La jornada d’Ocupació, del dia 17, es farà a Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona (carrer de Pintor Alsamora, 3-5). Les jornades són obertes, prèvia inscripció aquí.

La inauguració de la jornada del dia 3 anirà a càrrec de  Jaume Collboni, primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, i la ponència principal serà impartida (on line) per Gabriela Ramos,  directora general adjunta de Ciències Socials i Humanes de la UNESCO.

Les jornades comptaran també amb una taula rodona que, sota el títol “L’impacte de les noves tecnologies: com afecten l’economia”, tindrà la participació de Genís Roca, expert en Internet i president de la Fundació puntCat; José Maria Cela, director del departament CASE (Computer Applications in Science and Engineering) del BSC;  Norman Albi, CEO de Barcelona Cable Landing; Eduard Martin, CIO i Director Connectivitat Intel·ligent de Mobile World Capital; Regina Llopis, presidenta del Grup AIA i Laura Urquizu, CEO de Red Points.

Un altre tema de debat se situarà entorn a les mesures que s’han d’impulsar per aconseguir orientar el desenvolupament tecnològic tenint en compte les necessitats i el benestar de les persones i que estarà a càrrec de Michael Donaldson, Comissionat d´Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona; Ferran Sáez, filòsof i autor del llibre Pantallas; Rosa Romà, presidenta de la CCMA;  Joan Ramon Barrera, president del Patronat de la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya i Clara Laguillo, doctora en Filosofia i coordinadora del màster d’Art Digital a l’ESDI. El regidor del districte de Nou Barris, Xavier Marcé, serà l’encarregat de llegir les conclusions i cloure la jornada.

Per la seva part, la jornada del dia 17 se centrarà en l’àmbit de l´ocupació i tindrà dues parts diferenciades. La sessió del matí serà un espai de coneixement, anàlisi i debat protagonitzada i adreçada al personal tècnic d’organismes i entitats diversos. La sessió de la tarda tindrà un caràcter més pràctic, formatiu i divulgatiu, ja que ensenyarà eines i recursos per ajudar les persones en atur o en situació de vulnerabilitat del districte a buscar feina mitjançant la tecnologia.

Les Trobades d’Economia de Nou Barris tenen com a antecedent l’edició 2021, quan diversos experts van reflexionar sobre les accions que calia emprendre per convertir l’economia en un factor clau per a la recuperació social i per poder afrontar la crisi pandèmica.  Aquests experts van plantejar que no és possible el progrés econòmic sense una política decidida per abordar la lluita contra la desigualtat.

Programa Trobades d’Economia de Nou Barris





Paraules clau

jornades econòmiques/ Nou Barris/