La Guàrdia Urbana augmenta en un 20% els seus efectius al barri del Raval : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana augmenta en un 20% els seus efectius al barri del Raval

20/10/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La Guàrdia Urbana planifica un dispositiu amb l’objectiu de millorar la convivència i la seguretat al Raval

Els fets delictius a Ciutat Vella han disminuït en un 22% en els primers sis mesos de l’any respecte l’any 2019

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han desmantellat una seixantena de punts de venda de droga a Ciutat Vella, la majoria al Raval

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha planificat un dispositiu específic amb l’objectiu d’assegurar la convivència, el civisme i la seguretat al districte de Ciutat Vella, prestant especial atenció a la zona de Raval, on s’ha observat un augment del consum de substàncies estupefaents a la via pública i que generen una percepció d’inseguretat.

Entre les diferents mesures que contempla el dispositiu que s’inicia demà destaca l’augment de la presència d’agents en un 20%. Aquest augment reforçarà el patrullatge uniformat a peu en diferents zones on s’ha detectat un increment del consum de drogues a la via pública i que se sumarà al dispositiu ordinari que ja té desplegat la Unitat Territorial de  Guàrdia Urbana de Ciutat Vella en punts d’especial interès.

L’objectiu del dispositiu és prevenir, dissuadir i corregir conductes de risc augmentant la visibilitat dels i les agents i també millorar i augmentar la capacitat d’actuació quan es produeixin fets delictius o comportaments que poden alterar la convivència al barri.

Paral·lelament a l’augment d’efectius, és indispensable la tasca dels Equips de Policia de Barri com a responsables de l’acompanyament dels diferents referents de les associacions de veïns i veïnes i comercials del barri amb els que mantenen un contacte habitual per tal de poder conèixer en cada moment les seves inquietuds. Els EPB, gràcies a aquests contactes amb la xarxa comunitària, recullen i analitzen la informació que reben per tal de poder oferir la millor resposta policial davant  del fenomen del tràfic i consum de drogues.

Aquest dispositiu de reforç se suma als recursos socials i sanitaris dels que disposa l’Ajuntament en el territori i que atenen a persones drogodependents.

 

Una seixantena de punts de venda desmantellats

El cos de policia barceloní, juntament amb els Mossos d’Esquadra continuaran mantenint la pressió policial en aquells immobles que estiguin relacionats amb el tràfic de substàncies estupefaents. En aquest sentit, des de principis d’any, han desmantellat  58 punts de venda de droga al districte de Ciutat Vella, majoritàriament al barri del Raval, i estan investigant una desena de punts de venda per tal de recollir el màxim d’indicis delictius, demostrar l’activitat delictiva i dur a terme les intervencions policials amb ordre judicial per a la seva desarticulació.

 

Més presència policial a Ciutat Vella

Aquest reforç de la presència d’agents es porta a terme gràcies als 50 nous agents destinats a la Unitat Territorial de Ciutat Vella provinents de la última promoció de la Guàrdia Urbana. Amb aquestes noves destinacions la comissaria de Ciutat Vella arriba als 437 agents. A més des del 2021 es van reforçar les Unitats Operatives Nocturnes (UNO) del cos amb l’objectiu de millorar la resposta de servei a la ciutadania dotant de torn de nit propi a Ciutat Vella, que fins aleshores el compartia amb Sant Martí.

Aquest territori també sumarà a principis del mes de novembre noves instal·lacions de la Guàrdia Urbana en el número 4 del carrer Tàpies. Aquest edifici acollirà les noves dependències de la Unitat Territorial de Ciutat Vella que es traslladarà des de l’actual comissaria que el cos de policia barceloní té a Les Rambles, tot i que l’antiga ubicació no perdrà els usos policials i mantindrà el servei de recollida de denúncies a la ciutadania.

Un cop finalitzi el trasllat la Guàrdia Urbana disposarà de tres edificis policials al districte de Ciutat Vella: la comissaria de la Unitat Territorial de la Guàrdia Urbana a Tàpies 4, la Oficina Conjunta de la Guàrdia Urbana i dels Mosso d’Esquadra situada en el número 32 del Passeig Joan de Borbó, i les dependències policials de Rambles 43.

 

Disminució dels fets delictius a Ciutat Vella en un 22%

Els fets delictius registrats al districte de Ciutat Vella des del gener fins a l’agost d’enguany respecte el mateix període del 2019 han baixat un 21,8%, (28.222 fets), la resolució ha augmentat un 7,7% i les detencions han crescut un 1%, situant-se en 5.244 persones detingudes en aquest període.

Per tipologies delictives, baixen els delictes contra el patrimoni un 24,9%. Els furts, que ocupen un 68% dels fets contra el patrimoni que passen al districte, han baixat un 32,3% i els robatoris violents a la via pública un 5,9%.





Paraules clau

Ciutat Vella/ guàrdia urbana/ prevenció/ raval/ seguretat/