Inaugurades les obres de millora del carrer Ballester, al districte de Sarrià-Sant Gervasi : Servei de Premsa

Inaugurades les obres de millora del carrer Ballester, al districte de Sarrià-Sant Gervasi

22/10/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els treballs han pacificat el carrer amb una inversió de gairebé 1,4 milions d’euros i se sumen a les actuacions realitzades al voltant del carrer Ballester per evitar que el trànsit rodat utilitzes aquesta via

Albert Batlle, regidor del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, ha inaugurat avui el nou carrer Ballester, entre la ronda del General Mitre i l’avinguda de la República Argentina, un cop finalitzades les obres de millora amb una inversió de gairebé 1,4 milions d’euros.

Les obres es van iniciar el passat mes de novembre, i han suposat la reurbanització d’aquesta via per tal de guanyar espai per al vianant i donar resposta a una antiga demanda veïnal per a la seva pacificació.

 



 

S’ha construït una plataforma única que millora l’accessibilitat pels vianants i s’ha incorporat  arbrat viari transformant la naturalesa de l’àmbit. Les cruïlles amb els carrers perpendiculars també es troben a nivell, així com la trobada amb la vorera de l’avinguda de la República Argentina i de la ronda del General Mitre.

Les obres de millora també han suposat la renovació de l’enllumenat públic amb la instal·lació de punts de llum multiprojectors singulars de diferents alçades per assenyalar la singularitat de la transició entre una via pacificada i dues vies bàsiques i també s’ha soterrat els cablejats aeris. També s’ha arranjat la xarxa de clavegueram, s’han executat  els embornals escaients i  s’ha incorporat la corresponent xarxa de reg pel nou arbrat.

Aquestes millores finalitzen les actuacions que es van iniciar fa més de dos anys per evitar que el trànsit rodat utilitzés el carrer de Ballester com a drecera per arribar a la ronda del General Mitre. En aquest sentit, es va instal·lar una vorera passant a l’avinguda de la República Argentina intersecció amb el carrer d’Escipió i una cruïlla elevada entre els carrers de Ferran Puig i d’Escipió. A més, es va canviar el sentit dels carrers de Ballester i d’Escipió entre l’avinguda de la República Argentina i el carrer de Ferran Puig.





Paraules clau

carrer Ballester/ Sarrià-Sant Gervasi/