Silvia Vidal, Mònica Planas, Pilar Lladó, Mariona Corbella i Panteres Grogues, guanyadores del 15è Premi Dona i Esport : Servei de Premsa

Silvia Vidal, Mònica Planas, Pilar Lladó, Mariona Corbella i Panteres Grogues, guanyadores del 15è Premi Dona i Esport

03/11/2022



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Convocat per l’Institut Barcelona Esports (IBE), enguany ha incorporat una nova categoria, el Premi a la Dona Dirigent Esportiva, que distingeix el paper de les dones als àmbits de la direcció i la gestió esportiva

Durant 2022 s’han incrementat de forma considerable el nombre de candidatures fins a les 71 rebudes per a les 5 categories (Premi club esportiu, Premi mitjà de comunicació, Premi dona esportista, Premi dona dirigent esportiva i Premi Mireia Tapiador a la promoció de l’esport)

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports, ha entregat els reconeixements a les guanyadores de la 15a edició del Premi Dona i Esport. Les guardonades han estat Mònica Planas Callol (Premi mitjà de comunicació), el Club Panteres Grogues (Premi al club esportiu), Silvia Vidal Martí (Premi a la dona esportista), Mariona Corbella Virós (Premi a la dona dirigent esportiva) i Pilar Lladó Baia (Premi Mireia Tapiador a la promoció de l’esport).

 

 

Convocat per l’Institut Barcelona Esports, el certamen vol donar visibilitat i promoure la reflexió sobre la tasca de les dones al món de l’esport. Enguany, la gran novetat d’aquesta 15a edició ha estat la incorporació d’una nova modalitat, el Premi a la dona dirigent esportiva, que  distingeix el paper de les dones als àmbits de la direcció i la gestió esportiva.

Laia Bonet, tinentA d’Alcaldia, i David Escudé, regidor d’Esports, han presidit al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona l’acte que ha consistit en el lliurament dels premis en cinc categories que enguany han rebut més de 71 candidatures amb un fort increment respecte a les passades edicions.

 

Guanyadores 2022

Està implicada en l’impuls del feminisme i del paper de la dona en la societat i l’esport, tant a través dels mitjans de comunicació on col·labora com a les xarxes socials, on té més de 65.000 seguidors. Escriu columnes d’opinió al Mundo Deportivo i al diari Ara i col·labora a les emissores de ràdio RAC 1 i SER. També ha col·laborat a TV3. A més, ha guanyat el Premi de Comunicació No Sexista de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

Es va fundar el 1994 com a primer club LGTBI+ de l’Estat i actualment té 85 llicències. Des de fa 10 edicions organitza Donasport: un esdeveniment esportiu, lúdic i cultural que promou la pràctica esportiva entre les dones i visibilitza l’esport femení.

És una de les escaladores mundialment més prestigioses: ha obert diverses vies de gran dificultat i demostrat que en el món de l’escalada no hi ha diferència entre sexes. Des de 1996 ha realitzat 26 ascensions en parets remotes i aïllades, freqüentment verges, amb setmanes de permanència a la paret, en cordada o en solitari, sense cap mitjà per comunicar-se. Per exemple, el 2020 va ser la primera persona en pujar el Cerro Chileno Grande (Patagònia, Xile), una paret verge de 1.300 metres verticals. El 2017 va passar 53 dies en una vall remota d’Alaska, carregant 150 kg de menjar i material i sense comunicació.

Des de fa 12 anys dirigeix l’equip multidisciplinari de la Fundació Esportsalus. És, a més, vicepresidenta de Gestió Esportiva i Acció Social al Centre Excursionista de Catalunya i col·labora, de forma voluntària, amb altres entitats esportives en temes estratègics. Ha dissenyat i implementat programes de promoció esportiva per a persones en situació de risc i ha teixit una important xarxa de col·laboracions amb administracions, entitats, centres educatius, instal·lacions esportives, etc.

Esportivament, destaca la seva especial afició pel món de les curses d’orientació. Al llarg de la seva vida, ha coronat els cims més alts del Pirineu; l’últim, el Pedraforca, amb 82 anys i acompanyada de les quatre generacions de la seva família. El 1988 va ser sòcia fundadora del Club de Curses d’Orientació Catalunya.

 

15è Quadern Dones i Esport

Al mateix acte, també s’ha presentat el quinzè “Quadern Dones i Esport”, una eina promotora i fomentadora de l’esport femení amb una compilació d’articles que tracta temes relacionats amb la dona en l’àmbit esportiu i que també conté les guanyadores de la passada edició dels premis. La publicació ha incorporat ara canvis importants a nivell de contingut i també s’ha renovat completament el disseny i s’han modificat i repensat les seccions que construïen el cos de la publicació. Altrament, s’ha decidit augmentar la seva periodicitat, passant de presentar-se un cop l’any a fer-ho fe forma bianual.

Els i les lectores trobaran a les primeres pàgines les notícies més rellevants del sector femení dels últims 6 mesos, així com formacions, recursos, projectes, entre d’altres; amb la finalitat de donar veu a totes aquelles campanyes impulsores de l’esport que queden invisibilitzades als mitjans tradicionals.

 

Més informació:

71 candidatures

Web Dones i Esport

 

Descarregar docuument en format (MP4)





Paraules clau

dona/ esports/