Barcelona acull la celebració del Dia de la Mediterrània amb un concert de l’Orquestra Àrab de Barcelona i Judit Neddermann : Servei de Premsa

Barcelona acull la celebració del Dia de la Mediterrània amb un concert de l’Orquestra Àrab de Barcelona i Judit Neddermann

17/11/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Orquestra Àrab de Barcelona i la cantant Judit Neddermann oferiran un concert especialment pensat per celebrar el Dia de la Mediterrània 2022 el proper dissabte 26 de novembre, a les 20h, al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.

A la música àrab tradicional i contemporània, de fusió i mestissatge, que practica la formació dirigida per Mohammad Soulimane, s’hi unirà en diverses peces la veu de la jove cantant i compositora catalana Judit Neddermann.

El concert serà l’acte central i presencial del Dia de la Mediterrània 2022 a Barcelona, organitzat per l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), la Unió per la Mediterrània (UpM) i l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació del Govern espanyol.

 

Dia de la Mediterrània

El Dia de la Mediterrània va ser instaurat el 2020 pels 42 països de la Unió per la Mediterrània –l’únic organisme internacional a Barcelona, que agrupa els 27 països de la Unió Europea i 15 països riberencs de la Mediterrània – per celebrar l’herència comuna i apostar pel diàleg entre les cultures i els pobles de la regió.

Celebrat cada 28 de novembre, la data té un fort component simbòlic atès que aquell dia de l’any 1995 tots els països membres de la UE i els seus veïns del Sud i l’Est de la Mediterrània es reunien per primera vegada i començaven al Palau de Pedralbes l’anomenat Procés de Barcelona, una iniciativa conjunta per treballar per a una Mediterrània de pau, prosperitat compartida i diàleg entre els pobles. El secretariat de la UpM vetlla actualment per seguir amb la feina iniciada llavors.

 

Unió per la Mediterrània (UpM)

La UpM és una organització intergovernamental euromediterrània que reuneix tots els països de la UE i 15 països de la Mediterrània meridional i oriental. El secretariat de la UpM, amb seu a Barcelona, ​​és la primera estructura permanent dedicada a l’associació intergovernamental mediterrània i promou projectes i iniciatives de cooperació regionals que aborden les causes dels reptes socioeconòmics i de seguretat a la Mediterrània.

 

INFORMACIÓ PER A MITJANS:

Concert Dia de la Mediterrània

Data: Dissabte 26 de novembre, 20 h

Lloc: El Born Centre de Cultura i Memòria (Plaça Comercial, 12 · Barcelona)

Podrà seguir-se en directe via streaming a https://mediterraneanday.com

Entrevistes i acreditacions de premsa (indicant nom, mitjà, e-mail) a: jbertran@iemed.org





Paraules clau

Mediterrània/