El Centre LGTBI de Barcelona dedica a les persones grans la seva IV Jornada Anual : Servei de Premsa

El Centre LGTBI de Barcelona dedica a les persones grans la seva IV Jornada Anual

18/11/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta tarda i demà el Centre LGTBI de Barcelona organitza la seva IV Jornada Anual, que gira al voltant de les històries de vida, la construcció del desig i els models de convivència en persones grans LGTBIQ+

La tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha inaugurat aquesta tarda la IV Jornada Anual del Centre LGTBI que, enguany, sota el títol “Quan ens fem grans”, reuneix a diferents persones del món de l’activisme, les polítiques públiques i l’acadèmia per repassar trajectòries i històries de vida i reflexionar al voltant de temàtiques com el desig o els models d’habitatge.

 

 

 

La jornada, que s’ha iniciat aquesta tarda i finalitza demà, respon a diverses preguntes entorn de les persones grans LGTBIQ+: Quins aspectes de la vida canvien en fer-nos grans? Quin lloc ocupen els vincles afectius i la sexualitat en les persones grans LGTBIQA+? Quins models d’habitatge podem imaginar que siguin respectuosos amb l’autonomia de les persones?

Aquests i altres interrogants vertebren l’intercanvi d’idees, vivències i experiències en el que hi participen persones procedents de l’activisme, l’acadèmia o les polítiques públiques. Estructurada al voltant de tres taules rodones, aquesta tarda ha tingut lloc la primera d’elles on històrics activistes del moviment LGTBI com Jordi Petit, Núria Casals o Norma Mejía han explicat les seves experiències i vivències com a persones grans del moviment.

En aquesta jornada es repassaran no només les històries de vida de les persones grans LGTBI, sinó que també s’explorarà la seva relació amb el desig, la vivència de la sexualitat o de les relacions afectives amb el pas dels anys. També es donaran a conèixer diferents models d’habitatge, des de les residències per persones grans LGTBI fins a les cooperatives, passant per les propostes de polítiques públiques adreçades a aquestes col·lectiu.

Programa de la IV Jornada Anual del Centre LGTBI





Paraules clau

lgtbi/