700 noves places formatives amb l’obtenció del certificat de professionalitat : Servei de Premsa

700 noves places formatives amb l’obtenció del certificat de professionalitat

20/11/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, incrementa l’oferta formativa a la ciutat, amb un conveni amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), i la participació del Consorci de l’Educació (CEB) a través d’instituts de referència de la ciutat

Les formacions començaran abans d’acabar l’any en els sectors: alimentari, digital, esport, idiomes, imatge i benestar, indústria avançada intel·ligent, indústries creatives i art, medi ambient i sostenibilitat, salut i biociències i socioeducatiu

L’Ajuntament de Barcelona llança 700 noves places formatives que permetran obtenir la certificació professional i fer pràctiques a empreses, adreçades a persones que estiguin cercant feina o per millorar la seva ocupabilitat, en els sectors estratègics de futur i amb més vacants. Aquesta oferta formativa es fa mitjançant l’agència Barcelona Activa i a través d’un conveni amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i la participació del Consorci de l’Educació de Barcelona a través d’instituts de referència de la ciutat.

El consistori incrementa així l’oferta formativa amb titulació oficial a sectors com: alimentari, digital, esportiu, idiomes, benestar, indústria, medi ambient, sostenibilitat, salut i biociències i socioeducatiu, entre d’altres. Aquests sectors estratègics ja estan generant ocupació neta a la ciutat, i tant empreses locals com internacionals demanen cobrir les vacants de manera activa i continuada.

Les formacions de certificat de professionalitat possibiliten un període de pràctiques formatives a empreses, amb l’objectiu d’obrir les portes cap a la inserció laboral, esdevenint una oportunitat especialment per a persones en situació d’atur de llarga durada, i per al jovent, adquirint coneixements que els permetrà una especialització laboral. A més, aquesta certificació permet acreditar competències en obtenir una titulació oficial.

 

Les noves formacions s’han de començar abans del 31 de desembre de 2022

Les persones interessades ja es poden inscriure a través de l’agència municipal, i, per acollir-se a aquesta oferta, hauran de començar els cursos abans de finalitzar l’any. Les diferents certificacions professionals i formacions es fan a instituts i centres educatius de referència a Barcelona.

Alguns dels mòduls formatius que es poden realitzar són: jardineria; muntatge d’equips elèctrics; soldadura; perruqueria; reparació de joieria; carnisseria; socorrisme; animació físic-esportiva; dinamització de lleure infantil-juvenil; i fins a cursos de tanatopràxia. A més, s’inclouen les formacions d’anglès, alemany i francès, a través de les col·laboracions amb l’Escola Oficial d’Idiomes.

Més informació: www.barcelonactiva.cat a l’apartat de Barcelona Treball.





Paraules clau

formació/ ocupació/