Servei de Premsa
24/01/2025
Barcelona repeteix un any més com la capital de l’Estat amb major inversió social per habitant
28/11/2022
Temps estimat de lectura: 2 minuts
L’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials (AEDiGSS) publica el seu informe anual en què Barcelona destaca novament com un dels únics sis municipis que destinen més de 200 euros per persona a serveis socials
La ciutat de Barcelona repeteix un any més com la capital de l’Estat amb la major inversió social per habitant. Així ho destaca l’estudi anual de l’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials (AEDiGSS), que analitza en base als pressupostos municipals de l’any 2021 quina és la situació dels serveis socials municipals en els 404 ajuntaments de l’Estat que tenen més de 20.000 habitants. L’estudi de l’entitat apunta que hi ha 52 municipis que podrien considerar-se excel·lents, 37 de pobres perquè dediquen menys de 52,12 euros per habitant, i únicament 6 municipis que sobrepassen la inversió de 200 euros per persona. De fet, la mitjana d’inversió social és d’uns 86,86 euros per habitant, una quantitat que Barcelona supera àmpliament amb una inversió de 235 euros per persona. Així doncs, la ciutat de Barcelona és la capital de l’Estat amb una major inversió social, només superada pels 255 euros per persona que dedica l’ajuntament d’Alcalá la Real (Jaén).
Més enllà de la despesa, l’AEDiGSS apunta que entre els criteris per reconèixer “l’excel·lència” social que obté Barcelona hi ha el fet que el pressupost social del 2022 no es redueixi respecte al de l’any anterior, que el pressupost liquidat de l’any 2021 en matèria social representi en qualsevol cas com a mínim un 10% del total, o bé que les dades publicades siguin transparents i permetin fer la comparativa amb la resta d’ajuntaments.
L’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials, constituïda l’any 1994 i que per sisè any consecutiu ha elaborat aquesta anàlisi, ja va reconèixer l’any passat els serveis socials de Barcelona com els millors de l’Estat. Ho va fer després d’un estudi complet en què comparava 51 indicadors diferents i destacava per exemple l’atenció a les persones sense llar, o bé que Barcelona era una de les úniques 12 ciutats de l’Estat amb capacitat per tramitar ajudes d’emergència social en menys de 48 hores.
Paraules clauServeis Socials/