[INCLOU DECLARACIONS] Entra en vigor la limitació horària de terrasses, bars i restaurants a diversos carrers i places de Ciutat Vella : Servei de Premsa

[INCLOU DECLARACIONS] Entra en vigor la limitació horària de terrasses, bars i restaurants a diversos carrers i places de Ciutat Vella

02/12/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

El BOPB determina que, des d’avui, una cinquantena de bars i restaurants hauran de tancar les terrasses a les 23 hores durant tota la setmana

Els establiments de restauració també hauran de tancar una hora abans, a les 02 hores

Aquesta mesura se suma a d’altres posades en marxa recentment en les mateixes zones, com el tancament dels súpers a les 23 hores, o la prohibició de circular amb monopatí a les nits

Declaracions de Jordi Rabassa (MP3)

A partir de demà, les terrasses de bars i restaurants de gairebé una vintena de carrers i places de Ciutat Vella hauran de tancar a les 23 hores durant tots els dies de la setmana, avançant així l’horari actual, que permetia obrir-les fins les 00 hores els dies laborables i fins les 01 hores els caps de setmana. Així mateix, una seixantena de bars i restaurants veuran el seu horari reduït una hora, de 3 de la matinada a 2h.

Així ho estableix el decret que es publica avui al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), que determina que la norma és d’obligat compliment per a gairebé una seixantena de locals de concurrència pública situats als barris del Gòtic i del Raval, a Ciutat Vella.

Els establiments afectats es troben a les zones considerades Zona Acústicament Tensionada en Horari Nocturn (ZATHN) de Ciutat Vella. El districte va declarar ZATHN els carrers Joaquim Costa, Plaça dels Àngels, carrer d’Escudellers, plaça George Orwell (al Gòtic i al Raval) i els seus entorns després de l’estudi realitzat al mes de juliol per avaluar els nivells de soroll en aquests carrers. Gràcies als aparells de monitorització es va comprovar que en període nocturn –de 23 hores a 7 hores– se superen els objectius de qualitat acústica, en aquest cas de 8,4 dB(A).

Els carrers que inclou el decret són:

 

Una suma de mesures contra el soroll

Aquesta mesura se suma a un seguit d’actuacions que s’estan duent a terme al districte dins del pla de reducció de contaminació acústica als carrers i places. El mes passat el districte també va decretar que  els establiments de venda alimentària de menys de 150 metres quadrats d’aquests carrers han de tancar a les 22 hores, prohibint-los, així, que restin oberts tota la nit.

Així mateix, s’ha ampliat l’horari, de 22 hores a 8 hores, de la prohibició de circular amb monopatins a la plaça dels Àngels i els seus entorns: ronda St. Antoni, C/Tallers, Ramelleres, Pintor Fortuny i Joaquin Costa.

Alhora, a través del decret de limitació de grups guiats amb finalitat turística, també s’ha prohibit l’ús d’altaveus per part dels guies, i s’ha fet obligatori l’ús d’audioguies, que permeten transmetre les explicacions del guia a través d’auriculars.

A més, des de l’any 2012 està prohibit, també  a l’espai públic del Districte de Ciutat Vella, en la franja horària de 23 a 7 hores, les rutes organitzades entre establiments de pública concurrència, per ser considerades incompatibles amb la convivència ciutadana, especialment pel que fa a la lliure circulació de les persones i el descans dels veïns i les veïnes.

 

Declaracions de Jordi Rabassa (MP3)

Paraules clau

Ciutat Vella/ terrasses/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina