Barcelona celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat : Servei de Premsa

Barcelona celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

03/12/2022



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha signat un conveni de col·laboració amb el Foro de la Contratación Socialmente Responsable per promoure la incorporació de noves clàusules socials en la contractació pública que incentivin l’accessibilitat i la inclusió laboral i social de les persones amb discapacitat

Alguns districtes de la ciutat han realitzat una Flashmob amb escoles, instituts, entitats i serveis de persones amb discapacitat. En paral·lel, també s’ha ballat per a la inclusió al camp de refugiats de Talbieh, a Jordània

La façana de l’Ajuntament, algunes seus de Districte i les fonts de la ciutat s’il·luminaran de taronja aquesta tarda per posar de manifest la decidida lluita de l’Ajuntament pels drets del col·lectiu

El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, i sota el lema “Som diversitat. Construïm Barcelona”, el consistori aprofita l’efemèride per reivindicar els drets de les persones amb discapacitat i per posar en relleu la riquesa de la diversitat a l’hora de construir una ciutat justa i igualitària.

 

 

 

L’efemèride se celebra oferint un ventall ampli i ric d’activitats que s’han programat al llarg dels mesos de novembre i desembre. La ciutadania ha pogut ballar per a la inclusió a les flashmobs dels districtes i participar i gaudir en espectacles de teatre i dansa, espais de debat, conferències, exposicions, tallers, activitats esportives, concerts i activitats de sensibilització.

Per al regidor i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, avui és dia per “reivindicar i celebrar que la diversitat també construeix a Barcelona, una ciutat que va en bon camí pel que fa a la integració i l’accessibilitat de les persones amb discapacitat, convertint-la en una ciutat referent internacional.” “Però encara queda molt per fer, per aquest motiu, des de l’Ajuntament mantenim el ferm compromís de seguir treballant per un model de ciutat accessible, inclusiu, just i divers per a tots i totes” ha afegit.

Enguany, s’ha volgut posar el focus en la inclusió laboral de les persones amb discapacitat i, per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona, a través de la Direcció de Coordinació de la Contractació Administrativa i en col·laboració amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha enfortit la cooperació amb el Foro de la Contratación Socialmente Responsable, signant un conveni de col·laboració per promoure la incorporació de noves clàusules socials en la contractació pública que incentivin l’accessibilitat i la inclusió laboral i social de les persones amb discapacitat.

Gràcies a aquest conveni, el consistori referma el seu compromís per continuar avançant per la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat. Per fer-ho, comptarà amb el suport, l’experiència i l’assessorament del Foro per impulsar, en la contractació pública, la incorporació de clàusules socials que incentivin la contractació laboral de persones amb discapacitat. També es crearà una comissió mixta de seguiment per definir, impulsar i aprovar actuacions i resoldre incidències.

 

Flasmob, un ball per a la inclusió

Divendres es van celebrar diverses Flashmobs als districtes de la ciutat amb la col·laboració d’escoles i instituts, entitats i serveis de persones amb discapacitat. Totes van ballar al ritme de la cançó “Mira on som” del grup Sense Sal. Als districtes de Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó i Sant Andreu la coreografia ha estat elaborada pels centres ocupacionals CO Camí, el CO Cordada i el Grup Cooperatiu TEB. A Nou Barris la coreografia ha estat creada per les entitats Can Carreras, TEB Verdum i l’Escola d’Educació Especial Josep Pla.

Aquest novembre, una delegació tècnica de l’IMPD va oferir una formació sobre detecció precoç de la discapacitat en infants entre 0-3 anys al personal d’UNRWA dels camps de refugiats de Palestina, a Jordània. Arran d’aquest col·laboració, persones amb i sense discapacitat del camp de refugiats de Talbieh, van ballar alhora la Flashmob organitzada per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

 

Il·luminació taronja per recordar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

La façana de l’Ajuntament,  les seus dels districtes de Ciutat Vella, l’Eixample, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu; i una cinquantena de fonts ornamentals de la ciutat es tenyiran de color taronja aquesta tarda amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Vol ser un gest per remarcar el valor de la diversitat i la participació de les persones amb discapacitat en la construcció d’una ciutat justa i igualitària i, també, per posar de manifest la decidida lluita de l’Ajuntament pels drets del col·lectiu, enguany, especialment, pel dret a la inclusió laboral.

Totes la informació i activitats es poden seguir amb el hashtag #DIPD2022.

 

Programa d’activitats pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat





Paraules clau

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat/