Neix Connectio, la plataforma d’innovació oberta de Barcelona Activa per a empreses : Servei de Premsa

Neix Connectio, la plataforma d’innovació oberta de Barcelona Activa per a empreses

08/12/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

És un nou recurs que permetrà connectar les empreses amb oportunitats d’innovació i oferir les seves propostes de solució a reptes socials, mediambientals i econòmics

En el llançament de la plataforma, s’han presentat 4 reptes i hi han participat start-ups de diferents sectors oferint diferents metodologies per arribar a múltiples solucions

Barcelona Activa ha llançat la plataforma d’innovació oberta per a les empreses Connectio. L’objectiu és connectar start-ups, pimes i grans corporacions amb oportunitats d’innovació concretes, i així poder oferir les seves solucions a reptes socials, mediambientals i econòmics plantejats.

Barcelona és una ciutat innovadora en sectors com la cultura, la gastronomia, i l’urbanisme, entre d’altres, i també en l’àmbit econòmic. La innovació empresarial és font de competitivitat per a les empreses i organitzacions, i per aquest motiu, aquesta nova eina vol dinamitzar l’ecosistema local, generant més impacte i visibilitat dels projectes innovadors.

Els primers 4 reptes empresarials presentats a Connectio i que busquen solucions són:

Cadascuna de les empreses ja ha rebut la proposta de diferents start-ups, i s’han creat fins a 17 connexions, i en aquesta fase s’analitzen quina és la proposta que triaran en cadascun dels casos.

Connectio connecta a tot tipus d’empreses, així com agents intermediaris que impulsen la innovació, fent que l’eina tingui molt més impacte. A més permet l’acceleració de la innovació en diversos sectors, i afavorirà l’agilitat i flexibilitat de les empreses en incorporar noves solucions i estratègies.

Barcelona Activa, que cada any acompanya i assessora al voltant de 12.000 d’start-ups i pimes, podrà redirigir-les a Connectio perquè puguin connectar i oferir els seus serveis a d’altres empreses, a través de la nova plataforma, accelerant així l’arribada al mercat dels seus productes o serveis.

L’agència econòmica municipal també té altres serveis d’innovació per a start-ups com el UXLab que permet testejar productes i millorar la seva sortida al mercat; serveis de prototipatge que ajuden a les empreses a fabricar prototips de productes des del Parc Tecnològic; o el Barcelona Deep Tech Node, per a l’impuls de start-ups deep tech a la ciutat. També ofereix masterclasses i xerrades d’innovació des del Cibernàrium.

El registre a la plataforma Connectio es pot fer a través del següent enllaç: www.barcelonactiva.cat/connectio

Paraules clau

Barcelona Activa/ Connectio/