[INCLOU DECLARACIONS] Comencen les obres de rehabilitació del Palau del Marquès d’Alfarràs, al Laberint d’Horta : Servei de Premsa

[INCLOU DECLARACIONS] Comencen les obres de rehabilitació del Palau del Marquès d’Alfarràs, al Laberint d’Horta

11/12/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

La rehabilitació total del Palau del Marquès d’Alfarràs, situat al parc del Laberint permetrà dur a terme la consolidació estructural de l’edifici i recuperar el valor històric, arquitectònic i significatiu de l’edifici

S’hi destinarà 5 milions d’euros i la previsió és acabar els treballs al març de 2024

Les obres s’emmarquen dins l’estratègia de rehabilitació i posada en valor del patrimoni de la ciutat inclosa en la Mesura de govern ‘Barcelona, Ciutat Patrimoni’

Declaracions de Janet Sanz (m4a)

Ja han començat les obres de rehabilitació del Palau del Marquès d’Alfarràs, un edifici  de 3.000 metres quadrats situat al parc del Laberint d’Horta, a Horta-Guinardó. Les actuacions tenen per objectiu recuperar el valor històric, arquitectònic i significatiu de l’edifici, compten amb un pressupost de 5 milions d’euros i es preveu que finalitzin el març del 2024.

Està previst que les obres de consolidació es desenvolupin en tres fases d’obra consecutives. Les primeres intervencions consistiran a aturar el procés de degradació i recuperar i conservar els espais originals mitjançant consolidació estructural de l’edifici. Es treballarà per garantir la seguretat i estabilitat de l’edifici mitjançant els cosits i riostres necessàries i amb el tancament de l’edifici mitjançant la construcció d’una coberta que garanteixi l’estanqueïtat a l’aigua a través d’un sistema constructiu que ajudi a consolidar l’estructura de l’edifici. Seguidament, s’impermeabilitzarà i reforçarà la capacitat estructural de les cobertes laterals, així com la consolidació dels revestiments de façana, conservant les característiques més remarcables que doten la construcció d’un alt valor patrimonial. Per últim, es construiran els forjats intermitjos que ajudin a garantir la consolidació de l’edifici i es proveirà l’edifici de les instal·lacions bàsiques (elèctriques, desaigües i parallamps) per al seu posterior manteniment.

El Palau del Marquès d’Alfarràs està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, i l’última gran actuació es va fer entre els anys 1983 i 1987. Es va rehabilitar l’ala dreta de l’edifici, que des de l’any 1993 acull el Centre de Formació El Laberint, que imparteix cursos i tallers de jardineria, agricultura i biodiversitat, amb l’objectiu d’incrementar i consolidar el coneixement i la divulgació del verd i la natura urbana de Barcelona al conjunt de la ciutadania.

Ara, les obres s’emmarquen dins l’estratègia de rehabilitació i posada en valor del patrimoni de la ciutat inclosa en la Mesura de govern ‘Barcelona, Ciutat Patrimoni’, que entre altres coses fomenta la reutilització i regeneració d’edificis i conjunts existents com a mecanisme d’eficiència dels recursos existents i estalvi energètic.

El palau s’ubica al parc del Laberint, que està format per un conjunt de jardins de diverses èpoques amb un extensió de més de 54 hectàrees distribuïdes en tres nivells esglaonats. Al més baix és on hi ha el laberint de xiprers retallats. El parc rep cada any uns 250.000 visitants.

 

Declaracions de Janet Sanz (m4a)

 

Paraules clau

Palau del Marquès d’Alfarràs/ rehabilitació/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina