El Fòrum de Seguretat Viària analitza els reptes de la mobilitat a la ciutat per millorar la seguretat dels i les motoristes : Servei de Premsa

El Fòrum de Seguretat Viària analitza els reptes de la mobilitat a la ciutat per millorar la seguretat dels i les motoristes

12/12/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El tinent de l’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha inaugurat el 28è Fòrum de Seguretat Viària que s’ha celebrat aquest matí al CaixaForum i que ha tractat sobre la mobilitat a la ciutat i la sinistralitat dels vehicles de dos rodes.

A l’acte d’inauguració també han participat Josep Mateu, president del RACC, Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, Generalitat de Catalunya, i Vicente Sánchez, president de Prevenció d’Accidents de Trànsit.

Durant la seva intervenció Batlle ha destacat que Barcelona té un compromís amb la seguretat viària i un objectiu clar, que cap personi perdi vida o ferida greu. “Posem tots els esforços, totes les polítiques i actuacions per aconseguir aquest objectiu”.

 

 

El tinent de l’alcaldia ha fer un repàs a les dades de sinistralitat de la ciutat en el que portem d’any, i si bé és cert que s’han produït 2.000 sinistres menys en el que portem d’any i els ferits greus han baixat en un 18%, i que Barcelona és una ciutat amb una bona seguretat viària, 23 persones han mort en sinistres de trànsit i 16 eren motoristes. Una xifra que Batlle ha descrit com desoladora i inacceptable, “no volem que es normalitzi. Tenim un repte a abordar d’actualitat: la millora de la seguretat viària dels i les motoristes. No podem oblidar que la motocicleta és i ha de ser una solució eficaç, eficient i responsable de la mobilitat”. Batlle ha volgut fer una crida als conductors de vehicles de dos rodes a extremar les precaucions i que utilitzin tots els elements de protecció.

Batlle ha explicat que un element fonamental en la millora de la seguretat viària és l’educació, i per aquest motiu ha demanat que l’educació viària sigui obligatòria en etapa escolar.

El tinent de l’alcaldia també ha exposat la preocupació davant la presència de l’alcohol en els sinistres de trànsit i ha destacat l’augment en un 16,6% dels positius en els controls d’alcoholèmia realitzats per la Guàrdia Urbana respecte l’any 2021. “ N’hi ha prou amb una sola copa per provocar un accident”, ha dit Batlle.





Paraules clau

Fòrum de Seguretat Viària/