L’Ajuntament de Barcelona envia material logístic a Kíiv : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona envia material logístic a Kíiv

16/12/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dues furgonetes dels Bombers de Barcelona han iniciat avui el viatge amb material logístic que cediran a la capital d’Ucraïna entre el que destaquen generadors elèctrics

El comboi amb material logístic que els Bombers de Barcelona han cedit a la ciutat de Kíiv ha iniciat avui el trajecte cap a la ciutat de Nisko (Polònia) on el lliuraran el proper dilluns.
El tinent de l’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, el Cap del Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament , Sebastià Massagué i el director de Justícia Global i Cooperació Internacional, David Llistar, han assistit a la sortida de les dues furgonetes dels Bombers.

 

 

 

 

El material cedit està format per generadors d’electricitat amb capacitat per donar servei a edificis i necessaris ara mateix per fer front a la baixa de temperatures; un equip hidràulic d’excarceració necessari per al salvament de persones; 300 vestits de protecció biològica, 100 vestits de protecció química i 15.000 mascaretes.

Està previst que a principis de l’any vinent els Bombers puguin lliurar dos vehicles, una grua amb capacitat d’elevar peces de fins a 40 tones, adequada per retirar runa i fer operacions de rescat, i un nou camió autobomba de Bombers.

Aquesta nova cessió de material s’emmarca en el compromís adquirit per l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després de la seva visita a la capital d’Ucraïna el passat 9 de novembre.

L’estiu passat Barcelona va atendre la demanda de Kíiv i va enviar dos vehicles dels Bombers: un camió autobomba, i un vehicle autobraç articulat cedit pel Port de Barcelona que permet treballar a 37 metres. A més també es va enviar material especialitzat en la protecció i extinció d’incendis i material sanitari.

Barcelona subvenciona actualment fins a 5 projectes o programes realitzats per entitats que treballen sobre el terreny: el Comitè Català per als Refugiats, Creu Roja, Farmamundi, Pallassos Sense Fronteres i Unicef. La col·laboració amb aquests projectes es fa des de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.





Paraules clau

fuergonetes/ generadors elèctrics/ Ucraïna/