L’Ajuntament de Barcelona atrau 395 milions d’euros d’inversió estrangera el 2022 : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona atrau 395 milions d’euros d’inversió estrangera el 2022

29/12/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

Hi ha hagut 28 aterratges empresarials que han triat Barcelona per instal·lar els seus negocis, gairebé el 60% prové de fora de la Unió Europea, i s’han creat 487 llocs de treball

Les empreses provenen de països com ara Regne Unit, Països Baixos, Alemanya i Bèlgica

En l’actualitat, es treballa en 48 projectes, més d’un terç dels quals són del sector tecnològic i de les comunicacions, que podrien aterrar a la ciutat durant 2023

L’Ajuntament de Barcelona ha captat i acompanyat inversions a la ciutat per valor de més de 395 milions d’euros durant 2022, que suposen la creació de 487 llocs de treball.  Aquesta tasca s’ha desenvolupat a través de Promoció Econòmica Internacional, de la Direcció de Promoció de Ciutat, i del Servei de Business Landing de l’Oficina d’Atenció a les Empreses de Barcelona Activa.

En total, els equips municipals han gestionat 116 projectes, els quals han fructificat en 28 inversions, el que representa un rati d’implantació de més del 24% dels projectes gestionats. El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha declarat que “després d’un 2021 de recuperació econòmica, Barcelona al llarg del 2022 és motor d’atracció d’empreses estrangeres que han confiat en la ciutat per a les seves inversions i han triat Barcelona com a les seves seus europees. És una mostra de la força i l’impuls econòmic de Barcelona que atrau inversió i genera llocs de treball de qualitat”.

Dels 28 projectes aterrats de nova implantació a la ciutat, gairebé el 60% prové de fora de la Unió Europea. El país amb més projectes aterrats és el Regne Unit (18% del total), seguit de Països Baixos, Alemanya i Bèlgica. Entre els projectes de fora de la Unió Europea, destaquen també els procedents d’Argentina i Singapur, amb un pes del 7% sobre el total de la inversió aterrada cadascun d’ells.

La importància de la inversió britànica a Barcelona concorda amb les dades del Baròmetre de la Cambra de Comerç Britànica a Espanya i Analistes Financers Internacionals El Regne Unit suma el major volum de flux d’inversió estrangera directa a Espanya des de 1993, i ha augmentat des del 2015 malgrat la sortida de la Unió Europea. Ha passat de ser el sisè més important per a Espanya al 2015 al segon, per sobre de països com França o Alemanya.

Pel que fa al sector d’activitat de les empreses aterrades destaquen el sector tecnològic (36% del total), serveis a empreses (17%) i el  del sector de transport i logística (14%) i el de l’hostaleria, turisme i oci (11%).

En el conjunt de projectes aterrats es troben empreses com ara:

 

Treballant en 48 nous projectes per al 2023

En aquest 2023 es treballa en una cartera actual de 48 projectes, 6 dels quals ja es troben en procés d’aterratge a l’actualitat. A banda dels projectes del sector TIC, que són majoritaris en la cartera de projectes oberts (42% del total), destaca també el de producció creativa i cultural (13% del total). Per origen de la inversió, els principals països a la cartera de projectes en gestió són els Estats Units, la Xina i el Regne Unit, amb més del 35% del total.

Paraules clau

inversió estrangera/