El Plenari aprova una Declaració Institucional per donar suport a la candidatura de Barcelona com a Capital Europea del Comerç de Proximitat : Servei de Premsa

El Plenari aprova una Declaració Institucional per donar suport a la candidatura de Barcelona com a Capital Europea del Comerç de Proximitat

27/01/2023Temps estimat de lectura: 2 minuts

La voluntat és que Barcelona sigui la primera ciutat en acollir aquesta Capitalitat i que esdevingui la seu de l’Oficina Tècnica

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat una Declaració Institucional relacionada amb la recentment aprovada Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat i amb la futura candidatura de la ciutat per esdevenir la primera seu d’aquesta iniciativa.

El text manifesta el compromís de l’Ajuntament de Barcelona per continuar treballant, conjuntament amb els impulsors del sector comercial i amb altres institucions públiques i privades, per aconseguir que Barcelona sigui la primera ciutat que aculli la Capitalitat, així com que esdevingui la seu de l’Oficina Tècnica. A més, també recull el desig de tots els grups representats al Consell Plenari de seguir oferint tot tipus de suport, inclòs l’econòmic, per assolir els objectius contemplats en aquest document.

 

 

La declaració expressa l’orgull com a ciutat pel reconeixement oficial a nivell europeu de la Capitalitat, que ha de ser una oportunitat per reconèixer el passat i present del comerç de Barcelona i explicar-lo al món. Un comerç de qualitat, innovador, especialitzat, professionalitzat, atractiu; un comerç amb vocació de treball en xarxa amb altres comerços i un comerç compromès amb l’entorn veïnal. Promocionar, fomentar i enfortir el model comercial de cara al futur, peça clau per la creació de riquesa i llocs de feina, però també per humanitzar l’urbanisme, generar convivència i seguretat, així com vertebració i identitat de ciutat.

Finalment, s’agraeix a la Fundació Barcelona Comerç, a Vitrines d’Europe i a la resta d’agents implicats, la seva iniciativa i esforç per aconseguir que Europa hagi reconegut la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat.

Paraules clau

comerç/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina