L’alcaldessa participa a l’acte de descoberta de la placa de la plaça de Josep Benet i Morell : Servei de Premsa

L’alcaldessa participa a l’acte de descoberta de la placa de la plaça de Josep Benet i Morell

27/01/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte, 28 de gener, a les 12 hores, a l’espai en la intersecció de l’avinguda Meridiana i Passeig Fabra i Puig, a tocar del carrer de Concepción Arenal (districte de Sant Andreu), l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, participarà a l’acte de descoberta de la placa de la nova plaça de Josep Benet i Morell.
Està previst que hi assisteixin també el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, la regidora del districte de Sant Andreu, Lucía Martin.
L’acte comptarà amb a presència de la vídua de Josep Benet, Florència Ventura, i està previst que intervinguin Eulàlia Vintró (política i filòloga); Jordi Amat, biògraf de Josep Benet; Jordi Oliva, deixeble de Josep Benet, i Jaume Seda en representació del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias.
Al març de 2021, la ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar batejar aquest espai com a plaça Josep Benet i Morell, en honor del reconegut lluitador antifranquista català, polític i senador per Entesa dels Catalans, i advocat defensor dels represaliats antifranquistes.
Josep Benet (Cervera, 14 d’abril de 1920 — Sant Cugat del Vallès, 25 de març de 2008), és una de les figures més representatives del catalanisme polític. Donarà nom a una nova plaça a la Meridiana amb el Passeig Fabra i Puig, al districte de Sant Andreu, un espai molt a prop de la seva residència de joventut.
Format a l’Escolania de Montserrat, des de jove, Benet ja particià en el moviment nacionalista català i va pertànyer a la Federació de Joves Cristians de Catalunya. Com a parlamentari fou membre de la Comissió dels Vint que redactà el projecte de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya de 1979. L’any passat se celebrà el centenari del seu naixement.





Paraules clau

Josep Benet i Morell/