L’alcaldessa destapa la placa de la nova plaça Josep Benet i Morell, en memòria del polític : Servei de Premsa

L’alcaldessa destapa la placa de la nova plaça Josep Benet i Morell, en memòria del polític

28/01/2023Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa, Ada Colau, ha participat avui a l’acte de descoberta de la placa que posarà nom a la plaça Josep Benet, en honor del reconegut lluitador antifranquista català, polític i senador per Entesa dels Catalans, i advocat defensor dels represaliats antifranquistes. A l’acte també hi ha participat la seva vídua, Florencia Ventura, i l’escriptor Jordi Amat, que n’ha llegit la biografia. També hi ha assistit el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa i la regidora del districte, Lucía Martín.

Josep Benet (Cervera, 14 d’abril de 1920 — Sant Cugat del Vallès, 25 de març de 2008), és una de les figures més representatives del catalanisme polític. Donarà nom a una nova plaça a la Meridiana amb el Passeig Fabra i Puig, al districte de Sant Andreu, un espai molt proper a la seva residència de joventut. La Ponència del Nomenclàtor va aprovar-ne la denominació el 2 de març de 2021.

 

 

Format a l’Escolania de Montserrat, des de jove, Benet ja participà en el moviment nacionalista català i va pertànyer a la Federació de Joves Cristians de Catalunya. Com a parlamentari fou membre de la Comissió dels Vint que redactà el projecte de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya de 1979. L’any passat se celebrà el centenari del seu naixement.

A l’acte també han intervingut Eulàlia Vintró (política i filòloga); Jordi Oliva, deixeble de Josep Benet i Jaume Seda, historiador i membre del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias.

Paraules clau

Josep Benet i Morell/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina