Campanya informativa sobre l’aparcament de motos als futurs eixos verds : Servei de Premsa

Campanya informativa sobre l’aparcament de motos als futurs eixos verds

02/02/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

A partir d’aquesta setmana un equip d’informadors es desplegarà pels carrers Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona, amb l’objectiu d’informar als usuaris i a les usuàries de motocicletes de la prohibició d’aparcar a l’interior dels eixos

La iniciativa coincideix amb la instal·lació aquesta setmana de la senyalització específica que prohibeix l’aparcament en aquests quatre carrers

Els informadors estaran treballant a la zona durant una setmana, després els agents de la Guàrdia Urbana iniciaran un període d’avisos on deixaran una notificació a aquelles motocicletes que estiguin mal aparcades. Posteriorment, s’iniciaran les sancions

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat una campanya informativa als futurs eixos verds de l’Eixample per donar a conèixer a la ciutadania quines són les condicions d’estacionament previstes per la normativa en aquests àmbits en transformació de la ciutat.

La campanya va adreçada de manera específica als conductors de motocicleta i ciclomotor. Per aquest motiu, durant una setmana un equip d’informadors es desplegarà pels carrers Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona amb l’objectiu d’explicar als usuaris i usuàries d’aquests mitjans de transport que no està permès aparcar a l’interior dels futurs eixos verds.

La iniciativa coincideix amb la instal·lació de la senyalització específica aquesta setmana en  els eixos verds on s’estableix la prohibició d’aparcar-hi.

Aquest equip d’informadors oferirà informació sobre les alternatives d’aparcament en calçada i d’aparcament subterrani per motocicletes més properes als eixos verds, a banda de recordar que la prioritat a dins de Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona la tenen els vianants. També es contempla que es faci un reforç informatiu dels girs que cal fer obligatòriament a cada intersecció.

Un cop finalitzada aquesta fase informativa, la Guàrdia Urbana de Barcelona iniciarà un període d’avisos en el qual deixarà una notificació als usuaris d’aquelles motos que estiguin mal aparcades a l’interior dels futurs eixos verds. Posteriorment, s’iniciaran les sancions i la retirada de motos estacionades incorrectament en aquests espais, si s’escau.

 

 

El districte de l’Eixample compta amb altres alternatives d’estacionament per motocicletes fora dels eixos verds. Té 13.637 places d’estacionament per a motos senyalitzades en calçada, a banda de l’oferta en aparcament subterrani i dels espais on l’estacionament en vorera està permès, d’acord amb  l’Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles (OCVV).

L’Ajuntament de Barcelona està duent a terme una gran transformació en aquest àmbit central de la ciutat, amb l’objectiu de guanyar un espai públic saludable, amb més verd, més just i segur, que afavoreixi les relacions socials i l’economia de proximitat. El Govern municipal treballa per convertir en eixos verds part dels carrers de Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona. A més, també es crearan quatre grans places, d’uns 2.000 metres quadrats cada una, a les confluències entre aquests eixos verds (Consell de Cent amb Rocafort, Comte Borrell, Enric Granados i Girona).





Paraules clau

Eixample/ motos/ superilla/