La Xarxa BCN Antirumors impulsa el nou pla d’acció 2022-2026 : Servei de Premsa

La Xarxa BCN Antirumors impulsa el nou pla d’acció 2022-2026

02/02/2023



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El Pla d’acció de la Xarxa BCN Antirumors 2022-2026 vol transcedir la lògica del rumor i aprofundir en les causes estructurals del racisme

L’Ajuntament de Barcelona presenta avui en la sessió plenària de la Xarxa BCN Antirumors (xarxa a la qual s’hi ha adherit 550 entitats i persones) el resultat del procés participatiu amb el qual aquesta xarxa ha elaborat el nou Pla de la Xarxa BCN Antirumors. El nou pla, per al període 2022-2026, vol transcendir la lògica del rumor amb la qual es va crear inicialment per aprofundir en les  causes estructurals del racisme. Causes que generen vulneracions de drets i altres formes de violència. El nou pla aposta per un model intercultural transformador, un model que qüestiona les relacions actuals de desigualtat i poder i que planteja la revisió de pràctiques, relats i narratives discriminatòries, així com la desarticulació d’imaginaris racistes.

Per elaborar el nou full de ruta, la Xarxa BCN Antirumors va fer primer una valoració del pla anterior, vigent des de 2016). Tant la valoració com l’elaboració d’aquest nou pla han estat fruit d’un procés en el qual han participat les entitats i les persones adherides a la xarxa i organitzades en diversos grups de treball al llarg de 2022. A través d’aquest treball s’ha detectat que malgrat que la ciutat ha canviat molt en els darrers anys, els prejudicis i els tòpics sobre la diversitat no han desaparegut sinó al contrari: les discriminacions iles desigualtats per raó d’origen i de diversitat cultural han augmentat. El nou pla, doncs, estableix tot un conjunt d’accions concretes amb tres objectius generals:

El pla s’estructura en set eixos dins dels quals s’insereixen diferents objectius estratègics i accions. Els eixos són: Debat i reflexió; incidència; formació; participació; governança i  dinamització; desplegament territorial i aliances, i comunicació.

Pel que fa als objectius estratègics són els següents:

 

Debat i reflexió

 

Incidència

 

Formació

 

Participació

 

Governança i dinamització

 

Desplegament territorial i aliances

 

Comunicació

Aquests 19 objectius estratègics es concreten en un total de 56 actuacions.

Podeu descarregar el Pla d’acció de la Xarxa BCN Antirumors 2022-2026 aquí.

 

 





Paraules clau

Pla d’acció de la Xarxa BCN Antirumors/