Entranyes, una mostra per aprofundir en els plecs de la realitat des d’un prisma transfeminista, antiracista i anticolonial : Servei de Premsa

Entranyes, una mostra per aprofundir en els plecs de la realitat des d’un prisma transfeminista, antiracista i anticolonial

07/02/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La mostra es va presentar ahir amb artistes i curadoris  i es podrà visitar fins al 29 d’abril com a part del nou cicle de programació del Centre LGTBI de Barcelona “Els nostres cossos són camps de batalla”

Des del 6 de febrer fins al 29 d’abril, l’espai expositiu del Centre LGTBI de Barcelona (Comte Borrell, 22) acull la mostra “Entranyes”, que convida a trencar amb les estructures binàries que ens presenten la realitat en funció de binomis contraposats:  natural, artificial; dins, fora; home, dona; individu, col·lectiu; cultura, natura; etc.

La mostra aplega les obres d’una dotzena d’artistes i col·lectius que treballen amb llenguatges artístics diversos i que es recolzen en la tecnologia per reivindicar diferents nocions del cos com a territori.

Tant lis artistes convidadis com l’equip curatorial estan integrats per persones migrades, en la seva major part, de territoris d’Abya Yala (Amèrica Llatina).

 

 

Com si es tractessin d’òrgans del cos-territori, dins de cadascuna de les tres cavitats de l’espai expositiu del Centre LGTBI, batega un centre nerviós.

El primer està en disputa directa amb les estructures potencialment opressores en les quals es basa la noció de sobiranies nacionals com la raça, el gènere, la propietat  o la família.

La segona batega des d’altres indrets; conspira, resa i anuncia altres futurs possibles.

I la tercera encarna propostes que desafien les categories del discurs científic al voltant d’allò que es considera humà, retornant-nos el residu de les seves fissures i trencaments.

Així trobem, per exemple, les investigacions sobre cos, identitat i tecnologia del projecte Quimera Rosa; les reflexions des de la resistència en entorns rurals del col·lectiu migrant, antiracista i transfeminista Sami Wasi; o les denúncies dels mecanismes d’opressió que fa el col·lectiu imagen ensayo des de l’audiovisual, entre altres propostes.

 

 

Persones referents dels activismes migrades i racialitzades com la treballadora sexual i artista Linda Porn, l’artista multidisciplinarii i activista travesti no binarie Feña Celedón/Norma Mor o l’activista i autora iki yos piña narváez funes són altres de les persones convidades.

Aquesta mostra és un intent d’entranyar-nos: d’anar a les entranyes, a les arrels, a l’os per fer visibles fronteres que delimiten mons que coexisteixen i, d’altra, enunciar possibles vies de traspassar-les.

 

La mostra es podrà visitar amb entrada lliure en l’horari d’obertura del Centre:

Presentació pública amb artistes i curadoris: dilluns 6 de febrer a les 18h

Dilluns: de 15:30 a 20:30 h

Dimarts a divendres: de 10 a 14 i de 15:30 a 20:30 h

Dissabte: de 10 a 14 i de 15 a 20 h

 

Per a més informació, cobertura i entrevistes amb artistes i equip curatorial:

Comunicacio@centrelgtbibcn.org 696693018 (Maria Sanz i Elena G. Ruiz)





Paraules clau

lgtbi/