[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Més de 300 centres educatius de Barcelona es connecten a Barcelona Energia : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Més de 300 centres educatius de Barcelona es connecten a Barcelona Energia

08/02/2023



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Totes les escoles públiques de primària (161) i totes les escoles bressol de la ciutat (103) ja estan connectades a la comercialitzadora pública. També ho han fet 16 instituts escola i 18 instituts

Aquests centres educatius fan una contribució imprescindible a la transició energètica de la ciutat sumant-se a Barcelona Energia, que ja subministra energia equivalent al consum de 100.000 llars

Des de la posada en marxa, Barcelona Energia ha subministrat més de 812 milions de KWh d’energia renovable que ha suposat un estalvi de 122.000 tones d’emissions de CO2

Aquest últim any, 6 ajuntaments han entrat en l’accionariat de Barcelona Energia i iniciaran el subministrament durant el primer trimestre de 2023

Un total de 341 centres educatius de la ciutat s’han connectat a Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’electricitat 100% renovable participada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Es tracta de totes les escoles de primària de la ciutat (161), les escoles bressol municipals (103) i alguns instituts escola, instituts, centres d’educació especial, instituts d’educació postobligatòria, escoles d’adults, centres d’ensenyaments artístics, entre altres oficines o serveis del Consorci d’Educació de Barcelona. Les últimes setmanes, precisament, s’han posat en funcionament un total de 274 punts de subministrament en centres educatius, que en poden tenir un o més d’un.

Tots aquests centres educatius contribueixen de forma imprescindible a la transició energètica de la ciutat i esdevenen alhora consumidors i generadors d’energia verda i renovable. De fet, un total de 32 centres educatius tenen instal·lacions fotovoltaiques en funcionament. El volum de subministrament de les escoles que ara es connecten és d’aproximadament 30.963.116 kWh, l’equivalent al consum d’11.684 domicilis. I permetrà un estalvi d’uns 380.000 € en despesa energètica dels centres educatius.

 

 

Durant el darrer any, Barcelona Energia ha continuat amb l’estratègia de creixement que segueix des de l’inici, el 2018, sempre complint el compromís d’oferir un model energètic 100% renovable i contribuir cap a un model de transició energètica sota una gestió de l’energia com a servei públic.

Després de quatre anys d’activitat de la comercialització d’energia s’ha incrementat els punts de subministrament en un 180%, passant dels prop de 4.000 punts inicials fins als 11.170 que té en l’actualitat. Barcelona Energia subministra l’energia equivalent al consum de 100.000 famílies. Aquesta tendència a l’alça mostra un ritme de creixement mitjà anual del 29,8%, una dada que consolida el posicionament i constata una resposta positiva de la ciutadania per adherir-se al servei de la comercialitzadora.

 

Barcelona Energia, entre les 10 comercialitzadores de l’àrea metropolitana

Barcelona Energia té un pla de creixement per complir la missió de fer la transició cap a un model energètic més sostenible, basat en l’eficiència i la generació d’energies renovables. Sota aquesta estratègia, la comercialitzadora pública ha aconseguit situar-se en tan sols 4 anys entre el top 10 de comercialitzadores dins l’àrea metropolitana i ja ocupa la vuitena posició en quota de mercat de Barcelona.

Seguint amb el propòsit d’aconseguir una transició energètica efectiva, Barcelona Energia ha posat en marxa diverses iniciatives que li han permès obtenir un creixement en el seu volum de comercialització. Entre aquestes iniciatives destaca el servei d’instal·lació de plaques fotovoltaiques “claus en mà”, el conveni signat amb la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM) i l’Institut Municipal de Mercats per millorar l’eficiència energètica dels mercats de la ciutat o el conveni amb l’Eix Comercial del Raval que dona aquesta opció als més de 490 comerços adherits.

El juny de 2021 Barcelona Energia va oferir als ajuntaments dels 36 municipis metropolitans la possibilitat d’adherir-se al servei de la subministradora pública. Aquesta iniciativa, que s’emmarca dins el pla Clima i Energia 2030 de l’Àrea Metropolitana, ha permès que 6 ajuntaments metropolitans s’hagin incorporat a l’accionariat de Barcelona Energia. L’ajuntament de Sant Boi de Llobregat ja ha iniciat el subministrament i els de Sant Feliu de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, El Papiol i Sant Vicenç dels Horts ho faran les pròximes setmanes.

Sis ajuntaments metropolitans més també han iniciat els tràmits per sumar-se a l’accionariat de Barcelona Energia. La setmana que ve s’incorpora Santa Coloma de Gramenet i posteriorment ho faran els ajuntaments de Barberà del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Torrelles de Llobregat, Viladecans i el Prat de Llobregat.

 

Estalvi econòmic i mediambiental

Barcelona Energia també se centra a impulsar actuacions que permetin guanyar en eficiència energètica i es converteixin, a la vegada, en mesures d’estalvi.

La connexió del subministrament elèctric de l’Ajuntament de Barcelona a l’operador públic Barcelona Energia, que nodreix les instal·lacions i equipaments municipals, ha permès generar un estalvi de més d’1,3 milions d’euros en despesa energètica al consistori.

A nivell ciutadania, les persones usuàries de Barcelona Energia estalvien de mitjana 84 € a l’any respecte a la seva anterior comercialitzadora. Aquesta xifra s’incrementa en 58 € extra per aquelles persones a qui també se’ls ha proposat una optimització de la potència contractada d’acord amb el seu ús real. A més, la comercialitzadora pública ofereix a tots els usuaris i usuàries la realització d’un estudi personalitzat periòdic sobre el consum elèctric generat durant els últims mesos, amb l’objectiu de conèixer detalladament les necessitats i assessorar per reduir el preu de la factura de la llum.

Aquestes iniciatives també suposen una reducció en l’impacte mediambiental d’acord amb els valors estratègics de Barcelona Energia. Des de l’inici d’activitat ha subministrat més de 812.000.000 KWh, equivalent a un estalvi de 122.000 tones en emissions de CO2 que serien, de forma gràfica, les emissions d’un cotxe dièsel en recórrer més de 670 milions de quilòmetres.

La previsió per al 2023 és que l’energia comercialitzada per Barcelona Energia augmenti en un 25% dins la seva àrea territorial d’actuació.

 

Material relacionat

Declaracions d’Eloi Badia (MP3)

Descarregar imatges (ZIP)





Paraules clau

barcelona energia/ centres educatius/