Barcelona recupera població i trenca la tendència dels últims dos anys : Servei de Premsa

Barcelona recupera població i trenca la tendència dels últims dos anys

12/02/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Oficina Municipal de Dades fa una lectura provisional de les dades del padró fins al mes d’octubre que indica un canvi de tendència que caldrà confirmar amb la lectura anual

La població empadronada ha augmentat en 16.744 persones en menys d’un any, el que significa un 1% de creixement des de la darrera lectura anual de padró feta al gener del 2022

S’assoleix el pic a l’octubre del 2022, amb un total de 1.656.725 persones empadronades

Barcelona recupera població i arriba a les 1.656.725 persones empadronades i trenca, així,  la tendència dels darrers dos anys. L’Oficina Municipal de Dades (OMD) ha fet un avanç de la lectura del padró que mostra que, en menys d’un any, la població empadronada a la ciutat de Barcelona ha augmentat en 16.744 persones, un 1%. Així ho revelen les últimes dades disponibles, que arriben a l’octubre del 2022, i que evidencien aquesta tendència estable i moderada a l’alça, amb el creixement d’un punt respecte a la darrera lectura anual de padró, feta en data 1/1/2022.

L’evolució de la població empadronada a Barcelona durant els primers deu mesos de 2022 revela dues fases, una d’inicial de descens amb un mínim assolit al març, i una de posterior de recuperació des de llavors, que assoleix el pic a l’octubre del 2022, amb 1.656.725 persones empadronades.

 

 

Des del punt de vista territorial, les dades per districtes palesen molta estabilitat. Si prenem com a data de referència l’1 de gener d’enguany, tots els districtes han evolucionat a l’alça al llarg de l’any, amb oscil·lacions a l’entorn d’un rang que va del màxim ascens (1,7%) de Nou Barris al mínim (0,2%) de Ciutat Vella.

 

 

Pel que fa a la població empadronada per nacionalitat, no s’observen grans variacions en relació amb els mesos anteriors. A primers d’octubre del 2022, la població espanyola representa un 76,8% del total de la població resident, mentre que la població de la Unió Europea representa un 6,4% del total. La població extracomunitària representa el 16,8% del total.

Aquest avanç de les dades marca una tendència a l’alça que caldrà confirmar un cop es faci la lectura al tancament de l’any, amb data 1 de gener del 2023, que és la de referència i que estarà disponible de cara a començaments de l’estiu.

 

Descarregar dades en format full de càlcul obert





Paraules clau

població/