L’Eixample tanca temporalment els Jardins de Torre de les Aigües per fer-hi obres de millora : Servei de Premsa

L’Eixample tanca temporalment els Jardins de Torre de les Aigües per fer-hi obres de millora

13/02/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es faran obres de rehabilitació al passatge d’accés situat al carrer Roger de Llúria, 56 per millorar-ne la il·luminació, renovar els revestiments actuals i introduir un espai per a exposicions temporals

Es tracta del primer interior illa que es va recuperar com a jardí públic el 1987, situat a la Dreta de l’Eixample

A partir d’avui, dilluns 13 de febrer, l’interior d’illa dels Jardins de Torre de les Aigües, a  la Dreta de l’Eixample, romandrà tancat al públic per les obres de rehabilitació que es faran al passatge d’accés, situat al carrer Roger de Llúria, 56. Està previst que els treballs tinguin una durada de 3 mesos i tenen un cost de 125.000€.

Es tracta d’una rehabilitació del passatge d’accés, de 38,50 metres de longitud, per renovar els revestiments actuals, introduir un espai d’exposicions i renovar l’enllumenat. Actualment, es tracta d’un espai poc il•luminat i on els materials estan molt envellits, fruit del pas del temps i d’algunes accions d’incivisme.

La voluntat de la reforma és revertir aquesta percepció negativa de l’espai, actualitzar-ne els revestiments i l’enllumenat, de manera que s’aconsegueixi un espai més agradable i incrementar la sensació de seguretat. Es tracta d’una substitució dels revestiments envellits i del sistema d’il•luminació, sempre mantenint les preexsitències com la paret de pedra de maçoneria, la característica porta d’accés o el paviment de peça ceràmica.

 

 

A més, com que  els darrers dos anys hi ha hagut diverses iniciatives ciutadanes per a instal•lar-hi panells expositius, s’ha considerat que aquesta seria una bona manera de dinamitzar l’espai i vincular-hi més la ciutadania. Per això, el projecte preveu tres espais on es puguin anar instal•lant diferents exposicions temporals, i així se n’ha informat ja a diverses associacions veïnals per si estiguessin interessades en organitzar-ne alguna.

Aquest interior d’illa enjardinat, situat entre el carrer de la Diputació i el carrer del Consell de Cent, és conegut per l’alta torre de maó que el 1867 va començar a construir l’arquitecte Josep Oriol Mestres per tal d’abastir d’aigua potable les primeres finques d’aquesta zona de l’Eixample. És una obra protegida com a Bé Cultural d’Interès Local. El conjunt es va habilitar com a jardí públic el 1987 i va ser el primer interior illa en ser recuperat per a ús ciutadà.





Paraules clau

Eixample/ Jardins de Torre de les Aigües/